Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL LIGA

Porazi Washingtona i San Josea

Washington Capitals
AFP
10.12.2009.
u 08:55

U američko-kanadskoj profesionalnoj ligi u hokeju na ledu (NHL) u srijedu je odigrano 10 utakmica. Vodeće momčadi u obje konferencije, Washington i San Jose, izgubile su svoje dvoboje.

Bolji od Washingtona, vodeće momčadi u Istočnoj konferencije, bio je Buffalo kao domaćin s 3-0. Vratar Sabresa Ryan Miller imao je 35 obrana u 16. utakmici karijere u kojoj nije primio niti jedan gol, a strijelci za Buffalo bili su Steve Montador, Nathan Gerbe i Henrik Tallinder. Capitalsi su izgubili nakon šest uzastopnih pobjeda, a ovo im je bila prva utakmica ove sezone u kojoj nisu zabili niti jedan gol. Aleksandr Ovečkin upisao je tek petu utakmicu od 23 ove sezone u kojoj je ostao bez poena, pogotka ili asistencije.

Lider na Zapadu, San Jose, izgubio je kao domaćin u produžetku od Los Angelesa 5-4. Slovenac Anže Kopitar bio je jedan od strijelaca za ''kraljeve'', zabio je s igračem više i prekinuo najduži niz u karijeri bez postignutog gola, niz koji se otegnuo na 14 utakmica.

Andy Greene postigao je dva gola u domaćoj pobjedi New Jerseyja protiv Caroline 4-2. Bili su mu to prvi pogoci u karijeri, a Devilsi su ostvarili četvrtu uzastopnu pobjedu, te sedmu u zadnjih osam utakmica. Carolina je ove sezone vrlo loša, uvjerljivo posljednja u Istočnoj konferenciji.

Momčad Detroita, koja je prije dvije sezone bila osvajač Stanley Cupa, a prošle sezone finalist, izgubila je šestu utakmicu od zadnjih devet, ovoga puta kao domaćin St. Louisu, koji je slavio s 1-0 pogotkom Brada Boyesa. Vratar gostiju Ty Conklin obranio je 42 udarca Red Devilsa, koji trenutno u Zapadnoj konferenciji zauzimaju tek deveto mjesto. St. Louis je ostvario treću uzastopnu pobjedu u gostima, odnosno petu u zadnjih šest nastupa.

John Tavares, prvi pick drafta iz redova New York Islandersa, drugu večer zaredom bio je dvostruki strijelac za svoju momčad, kojoj to niti jednom nije pomoglo za izvjegavanje poraza. U utorak su izgubili na gostovanju kod Philadelphije 6-2, a u srijedu kod Toronta 3-2.

NHL liga, srijeda:
Buffalo – Wasgington 3-0
Toronto – NY Islanders 3-2
Columbus – Florida 3-0
New Jersey – Carolina 4-2
Detroit – St. Louis 0-1
Tampa Bay – Edmonton 2-3
Chicago – NY Rangers 2-1 (produžetak)Colorado – Minnesota 0-1
Calgary – Atlanta 3-1
San Jose – Los Angeles 4-5 (produžetak)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije