Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 190
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MIR U MAKSIMIRU

Poraz nikad nije ugodan, ali plavi nemaju razloga za paniku

24.11.2020.
u 17:28

Dinamo je Dinamo, ima kvalitetu i ne treba sad zbog jednog poraza u nekakve duboke analize, puno je utakmica do kraja prvenstva i držim da će plavi na kraju ponovno slaviti – zaključio je dobro raspoloženi Marko Mlinarić

Dinamo je upisao svoj prvi poraz u ovom prvenstvu, s 2:0 slavio je Osijek u velikom derbiju u Gradskom vrtu i približio se plavima na samo tri boda. No taj prvi poraz uz dva prijašnja remija u 11 odigranih utakmica uopće nije loš rezultat za maksimirsku momčad. Iako se Osijek sada približio plavima.

– Mislim da nema nikakvog razloga za bilo kakvu paniku u Dinamu. Kad gledam tu utakmicu u Osijeku, imam dojam da je Dinamo tamo sačuvao snagu za ono što ga u četvrtak čeka u Europi.

Možda je u mislima igrača barem dijelom bila ta utakmica s Wolfsbergerom koja je u ovom trenutku najvažnija. Jer, Dinamo pobjedom u Austriji može napraviti ogroman korak prema prolasku skupine Europske lige – kaže nam legendarni igrač Dinama Stjepan Deverić.

Štef: Tek smo na početku

No, sigurno je da bi ovo prvenstvo moglo biti zanimljivije nego dosadašnja kada je Dinamo bodovno ‘odmaglio’.

– Svaki poraz je neugodan, pa je tako sigurno i ovaj u Osijeku, ali uvjeren sam da Dinamo ne mora puno brinuti zbog gubitka ta tri boda. Plavi i dalje imaju najbolju momčad, najkvalitetnije igrače i sve će to s vremenom sjesti na svoje mjesto – veli Štef Deverić.

Osijek je u sjajnoj seriji od kada je na mjesto trenera došao bivši trener Dinama Nenad Bjelica.

– Osijek ima kvalitetu, ima dobar kadar, pojačao se s nekoliko dobrih igrača, a Bjelica im je svima donio dodatni angažman, očito je da ih je dobro posložio i sigurno je da je Osijek jači ove nego prošlih godina. No, ako ništa drugo, prvenstvo bi moglo biti zanimljivije. Dugo netko bodovno nije bio tako blizu Dinamu.

Ali, nije tu samo Osijek, u ovom prvenstvu u kojem je bilo puno odgoda utakmica bodovno mogu biti jako blizu i Rijeka i Gorica. I nemojmo zaboraviti da je ovo tek prva četvrtina prvenstva, da će biti još puno raznih derbija, međusobnih utakmica, gubitka bodova, a kako sam rekao, Dinamo ima najkvalitetniju momčad i to će na kraju zacijelo biti dovoljno za novi naslov prvaka. Sad je ipak najvažnije napraviti prave stvari u četvrtak protiv Wolfsbergera – zaključio je Stjepan Deverić.

Deverićev nekadašnji suigrač Marko Mlinarić samo se nasmijao kad smo ga upitali o mogućoj panici u Dinamu nakon poraza od Osijeka.

– Ha-ha, kaj bi bila panika. Panika može biti samo zbog ove korone koja nas je napala, a u Dinamu nema razloga ni za kakvu paniku. Imao je Dinamo svoje prilike u Osijeku, njih je vratar fenomenalno branio, a ne možeš baš sve ni pobijediti. Znam da su i Osijeku nedostajali neki igrači i svaka čast svima, ali Dinamu su nedostajala dva jako važna, Majer i Gvardiol – kazala je legendarna desetka Dinama.

I nije mu žao što se Osijek tako podignuo, što je postao konkurentan.

– To može biti samo dobro za naš nogomet, daj Bože da se još dva-tri kluba tako podignu. Sad će biti zanimljivije prvenstvo. No bit će zanimljivo vidjeti i kako će se Osijek nositi s pritiskom, sad će se i od njih očekivati samo pobjede, a to nije baš lako. Dinamo je na to naviknut, pa od nas su se u najmlađim uzrastima, dobro se toga sjećam, tražile samo pobjede. No Osijek je dobar, Bjelica je posložio momčad, igraju dobar pritisak, imaju odličnog golmana – kaže Mlinka.

Mlinka: Nisam volio odgode

Dinamo pred sobom ima utakmicu s Wolfsbergerom, možda im je to ipak bila prva misao i dok su igrali u Osijeku.

– Ne vjerujem u to, barem ja kao igrač nisam nikad razmišljao o onome što ćemo igrati sutra, meni je uvijek bila u mislima samo utakmica koju sad igram.

Plavi su odgodili svoj susret s Hajdukom upravo zbog tih europskih ispita.

– Kao igrač volio sam igrati svaki dan, čak ne svaki treći. Uvijek sam više volio igrati utakmice, bolje je to nego trenirati. A danas je u životu nogometnog profesionalca sve sjajno posloženo i nisam za odgode utakmica. Istina, plavi moraju na dva putovanja u Europi, ali odgoda im je možda trebala tek u mentalnom smislu, više nego u bilo kojem drugom.

No idemo dalje, Dinamo je Dinamo, ima kvalitetu i ne treba sad zbog jednog poraza u nekakve duboke analize, puno je utakmica do kraja prvenstva i držim da će plavi na kraju ponovno slaviti – zaključio je dobro raspoloženi Marko Mlinarić.

Komentara 2

MA
matkopeic
13:29 25.11.2020.

Naprijed plavi

PE
peronja
21:54 24.11.2020.

nije Osijek dobio ovu utakmicu, nego ju je Dinamo izgubio zahvaljujući svojim promašajima i splitskom sucu i sucima vara koji nisu reagirali na čisti penal za Dinamo. Da ne spominjem 25 dinamovih prekšaja uz četri žutaka nasuprot osijekovim 16 prekršaja i dva žuta. Katastrofa od suđenja, sjeckao je igru... no, Osijek je iskoristio svoju šansu i to je to, dobra su ekipa i mislim da će biti u vrhu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije