Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVJERLJIVA POBJEDA

Braća Sinković sami sebi dodijelili medalje: Sad idemo po zlato u Zagrebu i Tokiju

Braća Sinković
Foto: Privatni album
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
11.04.2021.
u 14:35

Sinkovići su osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona

Hrvatska posada u dvojcu bez kormilara Valent i Martin Sinković osvojili su zlatno odličje na Europskom veslačkom prvenstvu u talijanskom Vareseu.  Braća Sinković su krenuli prvom snagom i odmah poveli, te stekli veliku prednost od 15-tak metara na prvom kilometru staze. Nakraju su uvjerljivo slavili u vremenu od 6:23.47 minuta ispred Talijana i Srba. 

"Fenomenalna utrka i predivno je opet biti europski prvaci nakon prošle godine kada su nas Rumunji iznenadili. Olimpijska je godina i jedva čekamo nove utrke, pogotovu povijesni, prvi Svjetski kup u Zagrebu", kazao je Valent Sinković. 

"Imali smo odličan osjećaj protekla tri, četiri tjedna i ovo je bila baš dobra utrka. No, sezona je tek počela, a znamo što nam je cilj - olimpijsko zlato u Tokiju", izjavio je Martin Sinković. 

Trener Nikola Bralić ovaj put nije bio s njima, oporavlja se od operacije bubrega. Jedan je brat nakon ulaska u cilj ljubio vjenčani prsten, sami su sebi dodijelili medalje, jedan je za vrijeme himne držao ruku na srcu, drugi nije, ali složna braća idu dalje, po olimpijsko zlato.

Martin Sinkovic, Valent Sinkovic (CRO), Men's Pair during European Rowing Championships 2021 , Canoying in Varese, Italy, April 10 2021 /IPA/PIXSELLPhoto: IPA/PIXSELL
Foto: LiveMedia/IPA/PIXSELL/IPA/PIXSELL

- Fenomenalna utrka, fenomenalan osjećaj opet biti europski prvak. Lani smo bili nešto lošiji na EP-u i ovo nam puno znači, tim više što je olimpijska godina. Jedva čekamo Svjetski kup u Zagrebu i onda OI - rekao je Valent, a Martin zaključio:

- Zadovoljni smo, dobar je osjećaj. Zadnja 3-4 tjedna nam je krenulo onako kako smo se nadali da će ići, uhvatili smo tu formu i ovo je bila predivna utrka, ali tek početak sezone. Cilj je olimpijsko zlato, a jedva čekamo Svjetski kup na Jarunu - piše 24sata.

Sinkovići su tako osvojili svoju petu europsku titulu i treću u disciplini dvojac bez kormilara, u kojoj nastupaju u posljednjih pet sezona. U ženskom dvojcu bez kormilara sestre Josipa i Ivana Jurković bile su u finalu pete.

Mlade Velolučanke postigle su vrijedan uspjeh samim plasmanom u finale. Kasnije u finalu samca vesla Damir Martin. 

Komentara 12

KA
kajbiti
13:04 11.04.2021.

Bravo dečki. Čestitke.

Avatar Psychlist
Psychlist
13:08 11.04.2021.

Bravo!

HE
Herceg56
13:35 11.04.2021.

Bravo za braću Sinković.👍🥇🛶

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije