Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMPLIMENTI

Ponajvećeg Bosanca u Dinamu oduševio potez Gojaka: Kakva drskost

Amer Gojak Dinamo Spartak
Foto: Slavko Midžor/Pixsell
1/5
11.11.2018.
u 15:45

Amerovi nogometni uzori su Zinedine Zidane i Miralem Pjanić, s kojim bi sljedećeg tjedna mogao zajedno zaigrati za reprezentaciju BiH.

Nema većega komplimenta za mladoga Sarajliju od pohvale ponajvećega Bosanca koji je ikada igrao u Dinamu.

– Uživao sam gledajući Amera Gojaka protiv Spartaka! – s neskrivenim oduševljenjem kazala nam je Dinamova legenda iz 60-ih Denijal Pirić.

Razveselio se telefonskom pozivu iz Zagreba. Na spomen Dinamova prezimljavanja, na trenutak ga je preplavila nostalgija...

– Proljeće u Europi? Poželjelo se, poželjelo... Zaista sam neizmjerno sretan što je moj Dinamo ostvario tako velik rezultat i donio svojim navijačima toliku radost. Gledao sam utakmicu koliko sam mogao s obzirom na maglu, i doista me sve što se događalo na terenu i na tribinama podsjetilo na vremena kada sam igrao u Dinamu – nastavio je slavni Pirić.

>> Pogledajte i što je Gojak rekao dan nakon utakmice

I sada opet dolazimo do novoga Dinamova junaka s Baščaršije, 21-godišnjega Amera Gojaka, plećatog dečka koji se u utakmici protiv Spartaka iz Trnave predstavio u stilu najvećih plavih majstora.

– Jako dobro poznajem Amera jer on je prošao sve mlade selekcije u nacionalnoj momčadi BiH, a ovo što mu se sada događa u Dinamu kruna je njegova kvalitetnoga predanog rada i požrtvovnosti. U Dinamu je dobio onu finu glazuru koja mu je dala dodatnu dimenziju. On sada zna pravodobno reagirati, ima sposobnost samokontrole, ma Amer je sada kompletna nogometna ličnost. Potpuno je sazrio – dodaje Pirić.

Ima bosanski duh

Kao pravoga Bosanca, umjetnika lopte, oduševio ga je Gojakov potez u 22. minuti utakmice protiv Slovaka.

– Pogledajte vi tu bosansku drskost, taj udarac petom, i tu mirnoću u prijelomnim trenucima. Amer ima taj vic, taj bosanski duh, ono što zagrebačka publika voli. Drago mi je i da je izbornik reprezentacije BiH Robert Prosinečki to prepoznao i pozvao ga u nacionalnu momčad. Evo, Amer u Dinamu sada doživljava sve ono što sam i ja doživljavao. U Dinamu sam proveo najljepše godine karijere, hvala Dinamu što mi je to omogućio. Ja još mislim da sam mu ostao dužan – zaključio je Denijal Pirić.

Dinamova bosanskog junaka našeg doba Amera Gojaka s maksimirskih tribina protiv Slovana gledali su otac Ahmet i majka Dika. Obitelj Gojak je iz sarajevskog Novoga grada, mladi Amer karijeru je počeo u Željezničaru, potom prešao u Olimpik, a od veljače 2015. godine, kao 18-godišnjak pristupio je plavima.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Jedan dobro upućeni sarajevski nogometni kroničar kazao nam je kako je otac Ahmet, inače diplomirani kriminalist u mirovini, od početka karijere u svome Ameru vidio nogometaša golemih mogućnosti.

– Bio je vrlo samouvjeren i ambiciozan. Čim je Ahmet uočio da trener nema puno povjerenja u Amera, išao je s njim dalje. Tako je i došao do Dinama, gdje je Amerov talent napokon došao do izražaja – kaže nam sarajevski kolega.

Ahmet Gojak danas u razgovoru ne nastupa oholo i pretenciozno. Neće dopustiti da mu sin poleti od euforije i utone u samozadovoljstvo.

– Dijete mi je sretno što je dio ovoga velikog uspjeha. Drago nam je svima što se ovo dogodilo Dinamu, jer Dinamo je veliki klub, i napokon je zaslužio nešto što je dugo čekao – kazao nam je Ahmet Gojak.

Ističe kako nije od onih roditelja koji bi sinu davali nogometne savjete.

– Ima on svoga trenera, neka samo njega sluša, tu mu ja nisam potreban. Bjelici smo zahvalni što je prepoznao Amerove kvalitete i dao mu šansu – nastavlja Ahmet Gojak ne želeći se vraćati na razdoblje u kojem mu sin nije bio u prvom planu kod prethodnih trenera.

Uzori Zidane i Pjanić

Pitali smo ga za famoznu Amerovu petu protiv Spartaka iz 22. minute.

– To je on, takav je, reagira spontano, još kao klinac s 12-13 godina postigao je pogodak škaricama. Sada mu je lakše jer osjeća trenerovo povjerenje – kazao nam je Ahmet Gojak.

Amerovi nogometni uzori su Zinedine Zidane i Miralem Pjanić, s kojim bi sljedećeg tjedna mogao zajedno zaigrati za reprezentaciju BiH u utakmici protiv Austrije u Beču. Bilo bi to ostvarenje još jednog sna mladoga darovitog Sarajlije.

Amer Gojak od 2015. godine skupio je 89 nastupa za Dinamo i postigao osam pogodaka. Uz Gorana Vlaovića i Igora Cvitanovića jedini je Dinamov nogometaš koji je na jednoj utakmici postigao četiri pogotka. Bilo je to u Maksimiru protiv Cibalije 29. travnja prošle godine u pobjedi plavih 6:0. Za plave je svoja oba europska pogotka postigao ove sezone – protiv Anderlechta i Spartaka iz Trnave.

>> Pogledajte i što su dinamovci rekli dan nakon rušenja Spartaka

Ključne riječi

Komentara 5

PI
pinkec
16:43 11.11.2018.

Neka Ahmet i Amer odluče. Možda bi Amer imao vise uspjeha sa Vatrenima?

Avatar babas
babas
23:22 11.11.2018.

Amer Gojak je vec danas jedan od najboljih dinamovih igraca. Decko ima tek 21 godinu i napraviti ce fantasticnu karijeru ako ga ozljede zaobidu.

MA
Marsijanac
16:47 11.11.2018.

A tek mu je 21 godina.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije