Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKS

Poljska uvjerljivo slavila nad Hrvatskom, Veočić do jedinih bodova za naše

Zagreb: Međunarodni turnir u boksu Grand Prix Zagreb 2020. finale, srednja kategorija 75kg
Igor Kralj/PIXSELL
24.10.2020.
u 14:39

Treba istaknuti da su Hrvatsku predstavljali vrlo mladi boksači, od kojih su većina još tinejdžeri ili u ranim dvadesetim godinama. S druge strane stajali su višestruki prvaci Poljske, a boksačice Aneta Rygielska i Elzbieta Wojcik osvajale su medalje na prvenstvima Europe

Hrvatska boksačka reprezentacija gostovala je u Lublinu na dvoboju s Poljskom, a domaćini su bili uvjerljivi i slavili su rezultatom 16:2, odnosno 8:1 u pobjedama, javlja Hrvatski boksački savez.

Treba istaknuti da su Hrvatsku predstavljali vrlo mladi boksači, od kojih su većina još tinejdžeri ili u ranim dvadesetim godinama. S druge strane stajali su višestruki prvaci Poljske, a boksačice Aneta Rygielska i Elzbieta Wojcik osvajale su medalje na prvenstvima Europe.

Jedinu pobjedu za hrvatsku reprezentaciju ostvario je srednjaš Gabrijel Veočić. Još svjež nakon najveće pobjede karijere protiv svjetskog prvaka Gleba Bakshija na Grand Prixu Zagreb, 19-godišnji Brođanin pružio je uvjerljivu izvedbu i jednoglasnom sudačkom odlukom pobijedio dvostrukog prvaka Poljske Bartosza Golebiewskog. Veočić je vrlo vješto mijenjao gardove i koristio aperkat tijekom cijelog meča.

Dojam je da je pobjedu trebao ostvariti i Petar Cetinić. Hrvatski velteraš izgubio je podijeljenom odlukom sudaca od Karola Lapawe iako je zadnjim desnim direktom u drugoj rundi rušio Poljaka i ostavio bolji dojam od protivnika.

Petar Leskur unatoč porazu od Mateusza Goinskog u meču kategorije do 81 kilograma ostavio je vrlo dobar dojam. Splitski boksač našao se u nokdaunu nakon devedeset sekundi borbe. Uspio je odgovoriti na nalete protivnika i u završnici meča s dva desna krošea rušiti Poljaka.

Teškaš Zvonimir Rebolj izgubio je podijeljenom odlukom sudaca od Tomasza Niedzwieckog, dok je Diego Mamić poražen jednoglasnom odlukom od Damiana Durkacza, kao i Filip Kolar od Lukasza Zygule i Jasmin Pašagić od Daniela Adamieca.
Isidora Đebnar u borbi u kategoriji do 60 kilograma izgubila je jednoglasnom odlukom od Anete Rygielske, a Ivona Brnić od Elzbiete Wojcik u kategoriji do 75 kilograma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije