Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETO

Policija osiguravala susret Kupa između Vuteksa i Osijeka

Osijek
Foto: Branimir Bradarić
1/3
24.09.2014.
u 19:50

Utakmica je igrana na stadionu Vuteks Sloge, koji u Vukovaru slovi za klub srpske nacionalne manjine iako u njemu igraju igrači i drugih nacionalnosti.

Pobjedom nad momčadi vukovarske Vuteks Sloge osječki prvoligaš plasirao se u 1/8 finala Kupa RH. Igrači NK Osijeka su u Vukovaru, golovima Šorše (46 i 65 minut) te Jonjića (75) bili bolji od Vukovaraca koji se natječu u Regionalnoj ligi.

Pitanje pobjednika niti u jednom trenutku nije bilo upitno iako su se igrači Tomislava Rukavine morali dobro oznojiti kako bi ostvarili zacrtani cilj. Naime, unatoč terenskoj premoći prvo poluvrijeme završilo je bez golova pa čak i bez ijedne izglednije prilike za gol sa obje strane.

Stvari u drugom poluvremenu ubrzo dolaze na svoje mjesto pa Osijek bez većih problema utakmicu privodi kraju. Imali su osječani još nekoliko izglednih prilika u drugom poluvremenu ali ih nisu iskoristili.

Foto: Branimir Bradarić

Niti domaći, koji su se 90 minuta branili, nisu bili bezopasni pa su u dva navrata, preko Gorana Šekuljice, za malo izjednačili. Prvo je istrčao sam pred vratara Lončarića ali se spetljao pa mu je on oduzeo loptu bez većih problema da bi kraju utakmice iz slobodnog udarca, 20-ak metara iskosa, pogodio vratnicu. Ipak, iako se vjerojatni pobjednik znao i prije početka utakmice vukovarska utakmica bila je jedna od onih visokog rizika.

Utakmica je igrana na stadionu Vuteks Sloge, koji u Vukovaru slovi za klub srpske nacionalne manjine iako u njemu igraju igrači i drugih nacionalnosti. Na stadionu se okupilo 700-ak gledatelja među kojima je bilo i 200-ak pripadnika Kohorte odvojenih na posebnoj strani. Sve je osiguravalo više desetaka zaštitara, policajaca kao i pripadnika interventne policije.

Navijanje je najvećim dijelom prošlo mirno i bez problema. Kohorta je uzvikivala Osijek, Vukovar, Blago Zadro te pjevala i druge navijačke pjesme. U nekoliko navrata u oba poluvremenu na kratko su uzvikivali Za dom spremni i pjevali Jure i Boban. Isto tako u oba poluvremena čulo se na kratko i Ubi Srbina na što im je suprotna tribina uzvratila ironičnim pljeskom.

>> Hajduk neuvjerljiv u Istri, ispali Zagreb i prvi osvajač Kupa

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije