Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REGULATIVE

Policija ima važnu vijest za Hrvate: Ove će stvari u subotu biti strogo zabranjene!

Policija, Poljud
Foto: Hrvoje Jelavić/Pixsell
1/5
11.11.2019.
u 15:22

Molimo građane da se pridržavaju uputa organizatora te upute i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu kako bi nogometna utakmica protekla u pozitivnom sportskom ozračju, poručuje na kraju policija

U subotu će vatreni na Rujevici igrati ključni susret kvalifikacija za Euro 2020. godine protiv Slovačke. Pobjeda ili bod značio bi nastup izabranika Zlatka Dalića na EP-u iduće godine, a uoči najvažnijeg susreta u Rijeci policija je izdala priopćenje u kojima javlja navijačima na što moraju pripaziti kako bi utakmica prošla u sportskom ugođaju. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

"Prije, za vrijeme i nakon održavanja ovog javnog okupljanja policijski službenici pojačano će obilaziti područje grada Rijeke, mjesta gdje će se okupljati navijači i navijačke skupine te provoditi mjere i radnje iz svoje nadležnosti radi prevencije protupravnih ponašanja, zaštite imovine i sigurnosti građana.

Sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima nogometna utakmica će se snimati kako bi se detektirala i procesuirala eventualna protupravna ponašanja.

Isto tako, povodom odigravanja spomenute utakmice na području Rijeke i Primorsko-goranske županije, uoči i na dan odigravanja očekuje se veliki broj navijača, pripadnika domaćih i stranih navijačkih skupina. Pozivamo građane da ukoliko uoče protupravna ponašanja ili mogućnost protupravnih ponašanja navijača da o tome odmah izvijeste  policiju na 192 ili putem aplikacije E-policija.

Kako bi izbjegli gužve i zastoje u prometu oko i u široj zoni stadiona, posjetiteljima savjetujemo da za dolazak na nogometnu utakmicu koriste gradski prijevoz (autobusna linija 7a) ili taksi prijevoz, a svoja vozila parkiraju na parkiralištima u središtu Rijeke (Delta, na Rivi i u  gradskim garažama).
 
Također, upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Vozače vozila koja budu ometala normalno odvijanje prometa na dan održavanja utakmice ili su nepropisno parkirana, prometni redari i policijski službenici će sankcionirati ili će, ukoliko budu postojali uvjeti za premještanje, vozila će biti premještena.
Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez – napisali su i dodali.

Posebno podsjećamo na odredbe Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima, kojima je zabranjeno:

  • unošenje  ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i  droga, te ulazak  i boravak u prostor športskog  objekta u alkoholiziranom stanju,
  • unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita,
  • maskiranje lica kapom, maramom ili na drugi način u cilju prikrivanja identiteta,
  • unošenje i isticanje transparenata, zastava ili drugih stvari  s tekstom ili slikom, znakom ili drugim obilježjem kojima se iskazuje ili potiče mržnja ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti,
  • pjevanje pjesama ili dobacivanje poruka čiji sadržaj iskazuje ili potiče mržnju ili nasilje na temelju rasne, nacionalne, regionalne ili vjerske pripadnosti
  • pokušaj nedopuštenog ulaska, odnosno nedopušteni ulazak u natjecateljski prostor ili u gledateljski prostor, prostor koji je namijenjen sudcima ili drugim osobama koje sudjeluju u športskom natjecanju,
  • bacanje predmeta u natjecateljski prostor,
  • boravak i zadržavanje na mjestu u gledateljskom prostoru za koje se ne posjeduje ulaznica ili odgovarajuća isprava izdana od strane organizatora.  

Molimo građane da se pridržavaju uputa organizatora te upute i zapovijedi policijskih službenika u prometu i na stadionu, kako bi nogometna utakmica protekla u pozitivnom sportskom ozračju", poručuje na kraju policija. 

>>>> Pogledajte konferenciju za medije Zlatka Dalića

Ključne riječi

Komentara 15

RM
ruzica_mario
15:56 11.11.2019.

a jel ova zabrana maskiranja lica maramom vrijedi i za muslimanke?

Avatar Gab Dissenter
Gab Dissenter
16:04 11.11.2019.

Ma ajte vi lijepo kvragu. Važna obavijest za Hrvate u subotu bi trebala biti navijate glasno za hrvatsku reprezentaciju, uživajte i proslavimo zajedno pobjedu. Kakve su to istočno komunističke totalitarne gluposti s plašenjem ljudi policijom. U normalnoj slobodnoj zemlji prosječan čovjek se nema šta bojati policije.

CE
centirion
17:37 11.11.2019.

Pazi ovaj naslov! Važna vijest za Hrvate! A ja mislio da Rijeka u Hrvatskoj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije