Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIŠE NEMAJU NADE

Policija odustala: Ovo su posljednje riječi nogometaša iz nestalog zrakoplova

Emiliano Sala
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
Autori: Vecernji.hr, Hina
24.01.2019.
u 17:07

Sala je u utorak trebao po prvi put trenirati s novim suigračima u Cardiff Cityju, koji je za njegov prijelaz iz Nantesa izdvojio oko 17 milijuna eura

Nakon tri dana potrage za nestalim zrakoplovom tipa Piper Malibu u kojem je bio argentinski nogometaš Emiliano Sala, a koji je nestao u ponedjeljak navečer iznad La Manchea na letu od Nantesa do Cardiffa, policija je objavila kako se potraga prekida

"Unatoč najvećim naporima i pretraženom području od oko 2700 kilometara - veliki dio toga je pretražuivan više od jednoga puta, pregledali smo podatke s mobilnih telefona, satelitske snimke, nismo uspjeli pronaći nikakav trag aviona, pilota ili putnika. 

Iza nas je više od 24 sata neprestane potrage, 80 sati pretraživanja iz zraka s tri aviona i pet helikoptera. Uključena su bila i dva broda za spašavanje, pomagali su i brodovi koji su prolazili te ribari.

Uključili smo sve informacije koje su nam bile dostupne, znamo da je oprema za spašavanje bila u avionu, ali smo morali donijeti tešku odluku da završimo potragu. Šanse da je netko preživio u ovom trenutku su jako malene.

I posljednji spasitelji su povučeni s terena, a policija više neće obavljati aktivnu potragu, ali istraga će ostati otvorena", objavila je policija na Twitteru. 

 

Podsjetimio, u zrakoplovu, koji je s radara nestao na visini od 2000 stopa, bili su pilot David Ibbotson i 28-godišnji argentinski napadač koji se u Nantesu oprostio s bivšim suigračima i krenuo prema Cardiffu, gdje je trebao nastaviti karijeru u članu engleske Premier lige.

 

Policija je u potrazi koristila satelitske snimke i podatke o korištenju mobilnog telefona. Sala je tijekom leta putem WhatsApp aplikacije poslao poruku u kojoj je pospanim i šaljivim tonom rekao kako mu se čini da je "u avionu koji se raspada."

"Ako ne čujete nikakve vijesti od mene za sat i pol, ne znam hoćete li poslati nekoga da me traži, jer me sigurno neće pronaći... Tata, stvarno se plašim", rekao je Sala u glasovnoj poruci u kojoj se čuje i zvuk motora zrakoplova.

Emiliano Sala
1/5

U Nantesovom trening centru u četvrtak je istaknut veliki portret nasmiješenog Emiliana Sale, a poslijepodnevni trening će biti otvoren kako bi se i na taj način omogućilo navijačima da odaju počast napadaču koji je u prvom dijelu sezone postigao 13 pogodaka u dresu francuskog prvoligaša te se okupe u velikom broju u nadi da je Argentinac nekim čudom preživio.

 

U srijedu navečer počast bivšem Nantesovom napadaču odao je i napadač Seville Wissam Ben Yedder. Nakon što je postigao pogodak u pobjedi svoje momčadi 2-0 protiv Barcelone u španjolskom Kupu kralja, francuski napadač je otkrio podmajicu s natpisom: "Mom bratu, budi snažan E. Sala".

Sala je u utorak trebao po prvi put trenirati s novim suigračima u Cardiff Cityju, koji je za njegov prijelaz iz Nantesa izdvojio oko 17 milijuna eura.

>> Pogledajte što je Lino Červar rekao nakon pobjede nad Francuskom

 

Ključne riječi

Komentara 4

DU
Deleted user
17:51 24.01.2019.

Letimo na Mjesec i Mars, pronalazimo osobe koje pišu po spomenicima u rekordnom roku, čim vidimo fotografiju znamo za je fotomontaža, a ne može se pronaći zrakoplov u jednom kanalu ili doci do djeteta koje je upalo u ilegalni bunar od 100 metara

VO
vorda400
17:35 24.01.2019.

Toliku lovu je zarađivao i nije si mogao priuštiti normalan avion?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije