Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo

Pokrivač: Ajax je, kad smo slavili, imao zvučnija imena

\'27.08.2011., stadion u Maksimiru, Zagreb - 1. HNL, 6. kolo, GNK Dinamo - NK Lucko. Nikola Pokrivac bori se za loptu.  Photo: Jurica Galoic/PIXSELL\'
Jurica Galoic/PIXSELL
12.10.2011.
u 10:18

Plavi u petak gostuju u Zadru. No, sigurno su mirniji kad imaju sedam bodova više od Hajduka

Datum 4. listopada 2007. godine ima veliko značenje u Dinamovoj povijesti. Tada je u Amsterdam areni pao Ajax, plavi su ga izbacili na putu do tadašnje Uefine lige. U toj utakmici i pobjedi 3:2 Nikola Pokrivač igrao je svih 90 minuta. Sjećanja na taj dan još su mu svježa, no sad dolazi neki novi Ajax.

– Nikad nije lako uspoređivati, ali tada je Ajax imao zvučnija imena. No, i sada je dobar, igrači su dugo na okupu i mislim da su uigraniji – kaže Pokrivač.

Ajax opasan i u Madridu

Može li Dinamo napokon do nekog boda u Ligi prvaka, je li Ajax najveća prilika za uspjeh?

– Igramo kod kuće i ne preostaje nam drugo nego da osvojimo bodove, ali nije to lako. Sve momčadi koje igraju u Ligi prvaka u nju nisu došle slučajno. Pa ni Ajax koji je u prve dvije utakmice, iako je izgubio od Reala, pokazao da je jak. Imao je šansi i u Madridu. I u Maksimiru će se čvrsto postaviti, i on želi pobjedu.

Bi li vas zadovoljio bod?

– Svaki bod u Ligi prvaka je dobar, ali ako nam se pruži prilika, bilo bi odlično uzeti cijeli plijen – kaže Nikola, koji je očito prebolio veliku pogrešku koju je napravio u Lyonu za prvi pogodak Francuza. Na treninzima Pokrivaču ide jako dobro.

Znam samo Sulejmanija

O Ajaxu ne zna puno.

– Poznajem samo Sulejmanija, no to ne znači puno. Amsterdamci su gotovo stalno u Ligi prvaka, iskusni su.

No, iskusili su i poraze od Dinama.

– Jesu, ali su nas u Maksimiru pobijedili sa 1:0. No, još ima vremena za Ajax, sad je prvo pred nama utakmica sa Zadrom, nakon toga će na dnevni red doći upoznavanje s Nizozemcima. Ne volim pričati o utakmicama koje će tek biti, već o onima koje su tu, prve na redu – zaključio je razgovor o Ajaxu Nikola Pokrivač.

Plavi u petak igraju prvenstvenu utakmicu u Zadru, dan prije prvog planiranog termina, da bi dobili dan više da se dobro pripreme za Ajax.

– Gostovanje u Zadru nam je, tradicionalno, vrlo teško. No, kvaliteta je na našoj strani i ništa nas drugo osim sigurne pobjede ni u kom slučaju ne bi zadovoljilo.

Ključne riječi

Komentara 6

LI
list68
12:52 12.10.2011.

Moram ispraviti Pokrivaća,kad kaže \"nijedna ekipa nije došla u ligu prvaka slučajno\", trebao je dodati, \"osim dynama\"

CU
cupus
13:16 12.10.2011.

Tupane kad je Ajax zadnji put igrao l-p??? Sa ,dekom, cemo daleko dogurati...kad nisi igrao kod kovaca u Salzburgu,aon bi babu stavio unutra ako je hrvatica, onda nisi nizasto

SK
skockany
14:51 12.10.2011.

ak nebu igral pokrivač možda ima neke šanse.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije