Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Trodnevna žalost

Pokopan Diego Armando Maradona, procesiju obilježili izgredi

The car carrying the casket of soccer legend Diego Maradona arrives at the cemetery in Buenos Aires, Argentina
Foto: AGUSTIN MARCARIAN/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
1/5
27.11.2020.
u 09:30

Mnogi su dodirivali automobil s lijesom dok je stajao na semaforima, a većina je bacala cvijeće, šalove, zastave i dresove

Jedan od najboljih nogometaša svih vremena Diego Maradona pokopan u krugu obitelji i najbližih prijatelja na groblju Bellavista u Buenos Airesu. 

Iako se zbog epidemioloških mjera žitelji Buenos Airesa zamoljeni da ostanu kod kuće, na pogrebnoj procesiji od palače Rosada do groblja priključilo se tisuće automobila i motocikala s argentinskim zastavama.

Mnogi su dodirivali automobil s lijesom dok je stajao na semaforima, a većina je bacala cvijeće, šalove, zastave i dresove. 

Lijesom s Maradoninim tijelom bio je izložen u predsjedničkoj palači ispred koje se stvorio kilometarski red koji se pružao kroz 20 gradskih blokova. Zbog izgreda i tučnjava morala je intervenirati i policija, dok se na posljednjem ispraćaju na groblju okupilo 20-ak osoba. 

Maradona je preminuo u srijedu zbog plućnog edema, a u Argentini je proglašena trodnevna žalost.

Ključne riječi

Komentara 1

DU
Deleted user
10:48 27.11.2020.

Počivao u miru. Malo mi je čudno da nitko ne piše o nedržanju mjera zbog pandemije, ali valjda u ovom slučaju vrijede druga pravila. Kao i kod mnogih drugih slučajeva. Čak i u smrti neki su povlašteniji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije