Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Ademi ima osobnost'

Špaco otkrio što nedostaje Hajduku: Igra je daleko od europske razine

Dinamo - Hajduk
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/5
21.10.2017.
u 17:25

– Ni jedni ni drugi nemaju neku prepoznatljivu igru. To im nedostaje, ali i još dosta toga i zato nas nema u Europi.

Posljednje četiri utakmice Hajduk je svoje protivnike dočekao na Poljudu i samo mu je Rijeka uzela sve domaće bodove, a sada u Split dolazi Dinamo, i to sa sedam bodova prednosti nad Carrillovom momčadi. Nisu više “bili” ona momčad od prije niti je derbi u pravom smislu riječi derbi.

– Hajduk je u jednoj promjeni, koliko ja to mogu procijeniti. Dođe novi trener, nova slika, igrači i treba vremena da se nešto složi. Mislim da Hajduk trenutačno nije na razini koja bi mogla djelovati u Europi, osobito ne igrački. Ne vide se određenja i osobito uređenja te igre, ali dobro stoje na ljestvici, tako da možemo biti zadovoljni – kaže Stanko Poklepović koji vjeruje u splitske bile.

Treneri ne rade dobre vježbe

A dosta su oni mijenjali postave i igru u zadnje vrijeme. Traže se, no nešto im ipak nedostaje.

Dinamo - Hajduk
1/7

– Mislim da treneri danas ne uspostave vježbu koja je iz igre, onu koju oni zamišljaju. Treba im situacijska vježba koja priliči igri koju žele stvoriti. Mislim da to nedostaje. A treba napraviti da se dogodi ono što on misli da se mora dogoditi, a to se radi na treninzima. No Špaco kaže da ni Dinamo nije u boljoj situaciji. Iako modri drže vrh tablice, nekom vrlom igrom ne mogu se pohvaliti.

– Ni jedni ni drugi nemaju neku prepoznatljivu igru. To im nedostaje, ali i još dosta toga i zato nas nema u Europi. Odigramo jednu utakmicu i odmah ispadnemo. Puno se toga treba dogoditi da budemo al pari ostalim klubovima. Dinamu se sada vratio Ademi. On ima osobnost i posebnost i oni ga vide kao čovjeka koji će nešto napraviti i to je vrlo bitno. On će pomoći u realizaciji igre – rekao je Poklepović za kojega je Hajduk favorit.

Sucima se uvijek gledaju sitnice

– Bez obzira na igre, a ne mogu reći da su dobre, zapravo neprepoznatljive su i nemaju onu europsku razinu, Hajduk je favorit. U domaćim natjecanjima uvijek je bliže pobjedi.

A osim derbija, utakmica i igrača, u zadnje vrijeme tema su i suci. Gleda se svaka sitnica...

– To je oduvijek bilo tako, svaki kiks suca ili nenamjerna pogreška se gleda i ne bih se sudio optužiti ikoga. Neki vide prekršaj, neki ne i onda se tu nastavljaju raspravljanja preko novinara. No mislim da ipak tu nema nekih zlih namjera – zaključio je Špaco.

Komentara 1

GI
Gips
21:04 21.10.2017.

Vaša igra je daleko i od obične razine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije