Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
legendarni Špaco

Poklepović: Čačiću, ništa ne mijenjajte, jer sve je idealno

Football Soccer - Turkey v Croatia - EURO 2016 - Group D - Parc des Princes, Paris, France - 12/6/16 Croatia's Luka Modric and Darijo Srna (C) in action with Turkey's Caner Erkin REUTERS/John Sibley Livepic
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
16.06.2016.
u 17:59

Statistika je na strani onih koji tvrde da nema šanse da protiv Češke “kockasti” istrče u postavi koja je razbila Tursku i natjerala Fatiha Terima u očaj

Čačić kao trener Dinama na teren nijednom nije izveo isti sastav, a istu praksu nastavio je i na klupi hrvatske reprezentacije

Ispod brka koji, usput rečeno, Ante Čačić ne namjerava obrijati ni u slučaju osvajanja Eura, izbornik je pustio probni balon.

– Bit će promjena za utakmicu s Češkom – kazao je Čačić.

Nešto je govorio o odmoru, o tome da turnir dugo traje i kako ima još dosta utakmica. Međutim, teško je povjerovati da će mijenjati prvih jedanaest u drugoj utakmici prvenstva Europe nakon što su se stručnjaci složili u tome da je Hrvatska ostavila možda i najbolji dojam. Bio bi to sulud potez Ante Čačića, koji se tijekom karijere često uzda u sreću... Statistika je na strani onih koji tvrde da nema šanse da protiv Češke “kockasti” istrče u postavi koja je razbila Tursku, natjerala Fatiha Terima u očaj. Naime, Čačić kao trener Dinama nijednom nije izveo isti sastav, baš mu se ta nestandardnost prvih jedanaest dosta predbacivala dok je vodio momčad iz Maksimira.

Sistem začepi i odčepi

Istim ritmom nastavio je i na klupi Hrvatske. U osam utakmica nijednom Hrvatska nije igrala u istoj postavi, to je ono što muči izbornika Češke Pavela Vrbu, ne zna što mu je činiti. Češki špijuni nastanili su se u Deauvilleu, neki nepoznati tipovi navodno se mogu vidjeti blizu travnjaka na kojem trenira Hrvatska, ali Čačić je toliko zatvorio prilaze terenu da nema šanse da netko otkrije njegove zamisli.

– Kad govorim o standardnosti, onda mislim na stil igre, to ne mijenjam – objašnjava Čačić.

Nema šanse da na klupi završe Subašić, Srna, Ćorluka, Vida, Modrić, Rakitić, Brozović, Perišić ili Mandžukić. Jedine dvije pozicije na kojima bi Čačić mogao tražiti neke nove mogućnosti Hrvatske su one Badelja i Strinića. Iste dvojbe imao je i uoči Turske, razmišljao je o Vrsaljku na lijevom beku te Pjaci na desnom krilu, s time da bi se Brozović tada premjestio u sredinu terena.

Većina trenera povest će se za onom da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja, s tim da Čačić tu krilaticu ne priznaje. Zadnja linija protiv Turske izgledala je besprijekorno, taj Strinić koji je kao sporan za Češku zaustavio je Ardu Turana, a Badelj je igrač u kojeg izbornik ima iznimno povjerenje.

S Brača je Čačiću apel uputio prekaljeni trenerski vuk Stanko Poklepović. Pozorno prati sve što se događa, zavrištao je kad smo mu spomenuli promjene.

– Ne, ne i ne. To bi bila utopija. Nije me briga za te brojke što se spominju... da Čačić nikada nije igrao u istom sastavu. Neka sada igra. Taman je posložio tandeme o kojima godinama brujim. Srna i Perišić na jednoj te Strinić i Perišić na drugoj strani igrali su odlično, zaustavljali Turke i stizali u napad. Vidim da je stožer kompatibilan, siguran sam da će spoznati da ne smiju ništa mijenjati. Odmor? Kakav odmor, od čega su se umorili – kazao je Poklepović. Šjor Špaco ponudio je svoju taktiku Anti Čačiću za utakmicu protiv Češke.

Mandžo je prva linija obrane

– Moramo igrati po sistemu začepi i odčepi. A to znači da sve dobre strane Češke zaustavimo, začepimo, a naše dobre strane pokažimo u što bolje svjetlu, odčepimo ih – kaže Poklepović. Hrvatska ima prostora u dizanju nekih igrača. Primjerice, u odnosu na svoje kvalitete i na ono što mogu, sasvim je sigurno da puno bolju utakmicu, posebno napadački, mogu odigrati Mario Mandžukić i Ivan Rakitić. Nesporan je bio njihov defenzivni posao, Mandžukić je davao ton u prvoj liniji obrane, a Rakitić je “ugušio” glavnog turskog igrača Inana Selcuka. Nedostajala je ona njihova igra prema naprijed, onaj završni “touch”. Hrvatska, koja je bila odlična, u tom detalju, a ne u promjenama može napraviti korak više.

Komentara 8

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
19:57 16.06.2016.

najjači su mi ovi samozvani mesije koji imaju hrpu godina i staža ali rezultata - nula.... Osim jednog osvojenog kupa sa Hajdukom, misliš li da imaš dovoljno referenci da nakon 50ak godina ispodprosječne karijere dijeliš nekome lekcije ? Čudi me da mu nisi preporučio piriju.....

MA
Manolo46
20:36 16.06.2016.

Ako će mjenjati Strinića, ja ne vidim zašto bi Vrsaljko išao na lijevog beka a ne Srna, a da Vrsaljko igra na svojoj poziciji. Srna je iskusniji, bolje bi držao liniju u obrani, brže bi prebacio loptu na desnu nogu za potrebe centaršuta jer je okretniji i bolji tehničar, a ima i bolji udarac pa bi mogao, kad napadači odvuku nekoliko igrača iz obrane dolaziti po dijagonali u zonu udarca. Vrsaljko je nekoliko puta pokušao igrati na lijevom beku i to nikad nije bilo dobro, a momak je vrhunski desni bek i treba ga držati na toj poziciji jer će on tamo igrati idućih 10 godina.

Avatar Idler 3
Idler 3
10:51 17.06.2016.

Ak to veli Poklepović onda.....mam menjaj Čačiću....ne razmišlaj ni trena !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije