Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na tragu najboljih

'Pokazali smo da nismo samo prodavali priče'

Zoran Bajić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/2
17.07.2020.
u 12:42

- Njegovo je dovođenje bilo pun pogodak. Nikada nije bježao od odgovornosti. On je, čini se, sve dogovorio s Novim Beogradom, ali mi ćemo učiniti sve da ga zadržimo, iako nam financijska konstrukcija nije posebno čvrsta - otkriva Bajić

Dobiti protiv Juga tri finala u 15 mjeseci, to je doista nešto što je u Mladosti malo tko očekivao. Ali dok je prvi finale (Regionalne lige, lani) dobiven u Zagrebu, drugi (Kup u Splitu ove sezone) na neutralnom terenu, treći su žapci riješili u teško osvojivoj utvrdi gospara u Gružu.

“Dobiti Jug nije lako”

U srijedu navečer mladostaši su pobijedili s 15:11 i obranili naslov najbolje vaterpolske momčadi među regionalcima.

– Dobiti Jug iznimno je teško, a kad se to dogodi u Dubrovniku, kad padne Jugov bastion u Gružu, onda zbilja imate na što biti ponosni. Fantastičan je to osjećaj, u trećoj smo četvrtini napravili niz od 7:1, što Jugu malo tko može napraviti, posebno na njegovu bazenu. Pri čemu je omjer izbačaja bio na našu štetu, 18-9. Istina je da smo igrali agresivnije i čvršće, ali igrali smo protiv seniora – kazao je trener Mladosti Zoran Bajić.

U listopadu 2017. zamijenio je Ratka Štritofa i malo-pomalo stvarao jaku momčad koja posljednjih sezona osvaja trofeje. A Bajić se pokazao stručnjakom za finala, na tragu onih najboljih Bonačića i Rudića. Ovaj put je još važniji posao obavio u polufinalu, protiv hercegnovskog Jadrana, kada je u jednom trenutku na klupu povukao vratara Ivana Marcelića, jednoga od najpouzdanijih igrača Mladosti.

– Da se razumijemo, Hercegnovljani imaju u sastavu devet crnogorskih reprezentativaca, u Ligi prvaka su bili četvrti, ispred jednog Szolnokija, imaju možda jednu od najjačih kontri šest na pet i Marcelić nije branio nešto posebno loše. Ali imao je samo dvije obrane, iako je samo pola sata prije dobio trofej za najboljeg vratara Regionalne lige, a ja sam to šok-terapijom htio poručiti i ostalim igračima da se trgnu i da bolje pripaze na obranu. I uspjelo je, a Marceliću sam nakon utakmice rekao: Marca, sam ćeš dobiti finale. I skoro da je tako i bilo.

Bušlje je dobrodošao

No i Miloš Ćuk je još jednom dokazao da je veliki igrač, da čini razliku, možete li ga ipak zadržati da se ne vrati u Srbiju?

– Njegovo je dovođenje bilo pun pogodak. Nikada nije bježao od odgovornosti. On je, čini se, sve dogovorio s Novim Beogradom, ali mi ćemo učiniti sve da ga zadržimo, iako nam financijska konstrukcija nije posebno čvrsta.

A mogli biste dovesti i Andru Bušlju i onda biti još jači?

– Bušlji su naša vrata otvorena, ponudili smo mu ono što možemo, na njemu je da odluči.

Slijede utakmice finala doigravanja za hrvatskog prvaka, prva je već u subotu u Gružu (HTV 2), što možemo očekivati?

– Sve je otvoreno, iako smo mi u blagoj psihološkoj prednosti. Napast ćemo naslov hrvatskog prvaka. Mislim da smo pokazali da nismo samo prodavali priče.

Komentara 2

NA
Nale50
15:34 18.07.2020.

Veseli me uspon "Mladosti"....i .."Cibona" je na dobrom putu....

DH
dalibor.hren
13:14 17.07.2020.

Ispada da su sve riješili Svrbi: trener i Ćuk!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije