Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Klasični autogol

Pogledajte kako se Vučić osramotio dok je branio Delije zbog postavljanja tenka

Aleksandar Vučić
Foto: Screenshot
30.08.2019.
u 09:55

Pokušao je Vučić objasniti da je to naprosto bila odluka navijača bez nekih konotacija, pa čak i napao, citiramo, srpske lažove

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić raspričao se u četvrtak o tenkovima. Naravno, tema je bila maketa postavljena uz stadion Crvene zvezde, a Vučića je zasmetalo što se oko tog poteza Delija digla tolika histerija, kako u Hrvatskoj, tako i u Srbiji.

Pokušao je Vučić objasniti da je to naprosto bila odluka navijača bez nekih konotacija, pa čak i napao, citiramo, srpske lažove, jer su plasirali informaciju da je taj tenk nekoć tukao po Vukovaru.

- Razumijem Hrvate. Njima su rekli da je taj tenk iz Vukovara, a to im nije nitko drugi rekao nego srpski mediji, srpski lažovi – kazao je između ostaloga.

A zatim i počinio strahovit gaf pri pokušaju da opravda tenk uz beogradski stadion.

- Jesmo li suglasni oko toga da su Nijemci civiliziran narod? Da su antiratno opredijeljeni? Je li tako? Za koje ste njemačke klubove čuli osim Bayerna? Sigurno je drugi najsupješniji Borussia Dortmund. Barem u posljednje vrijeme. Je li tako? - započeo je Vučić.

- Vidite, ovo je simbol dortmundske Borussije. Tenk. S oznakama koje podsjećaju na neka prošla vremena. Ispred stadiona Westfalen ili tako nekako. Gdje čuveni milijunaši iz Dortmunda igraju.

- Jeste li čuli nekad da je nekome smetao taj tenk? Niste nikada čuli ni da ga imaju - govorio je Vučić dok je pritom mahao fotografijom tenka kako bi dokazao ispred novinara da Srbija nije usamljena u postavljanju tenkova uz stadion.

No, novinari kakvi već jesu, vrlo su brzo shvatili da Vučić govori besmislice jer, niti je Borussia Dortmund vezane uz ikakve tenkove, a niti je jedan postavljen ispred Westfalenstadiona.

Fotografija koju je držao zabilježena je prije pet godine ispred vojarne Oberpfalz, a to što je bila obojana u boje dormundskog kluba, nije imalo nikakve veze s onim što je govorio.

Ma tko god da mu je 'prodao ' tu fotografiju, lijepo ga je prevario, ali barem je bio u pravu kada je ustvrdio da je nadimak londonskog kluba Arsenala - Topnici.

Vučićev gaf možete pogledati na 18:28 u videu, a fotografiju 'dortmundskog tenka' u nastavku.

Ključne riječi

Komentara 77

FA
fake
10:10 30.08.2019.

Kada ćeš do hrvatske Gline?

DU
Deleted user
10:00 30.08.2019.

A što drugo osim laži možemo očekivati od njega?

DU
Deleted user
10:07 30.08.2019.

Mi se dobro sjećamo kad je Vučić slao tenkove na Vukovar. I to mu nećemo zaboraviti ni oprostiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije