Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bundesliga

Pogledajte kako se kretao Ivan Perišić u svom debiju za Borussiju

ivan perišić
Foto: VL
1/3
06.08.2011.
u 12:23

Ivan Perišić (22) debitirao je u Bundesligi za dortmundsku Borussiju u pobjedi nad HSV-om 3:1

Hrvatski je reprezentativac ušao u 75. minuti, a u 15-ak minuta koliko je proveo na terenu bio je dosta zapažen. U prvom dodiru s loptom gurnuo je Japanca Kagawu u šansu, a u 81. minuti je iz slobodnjaka s 20-ak metara bio vrlo blizu pogotku.

Njemački list Bild donosi kretanja svakog igrača u novoj sezoni Bundeslige, pa tako možemo vidjeti i na kojim je dijelovima terena najviše "operirao" Perišić te kojom je brzinom trčao.

Statistika kaže da je u 17 minuta igre pretrčao 2,217 metara i napravio 10 sprinteva. Također, naš je igrač imao 10 dodira s loptom, te pet točnih i jedno netočno dodavanje. Imao je četiri osvojena i jedan izgubljeni duel te jednu šansu za gol.

Dodajmo da je momčad koju je trener Jürgen Klopp poslao na teren protiv HSV-a u prosjeku imala svega 23 godine.

U redovima HSV-a Mladen Petrić odigrao je cijelu utakmicu, a za 90 minuta pretrčao je 10,3 kilometra. Iako je igrao usamljenoga napadača, iz grafike je vidljivo da se dosta morao vraćati po loptu. Hrvatski napadač u HSV-u imao je dvije prilike za gol, 30 kontakata s loptom, 10 točnih i šest pogrešnih dodavanja, devet osvojenih i 14 izgubljenih duela te je pretrpio jedan prekršaj.

Prva grafika prikazuje Perišićevo, a druga Petrićevo kretanje na terenu.

Napomena: Zelena crta na grafici označava brzine trčanja do 17 km/h, tamnozelena od 17 do 21 km/h, narančasta od 21 do 24 km/h te crvena iznad 24 km/h.

Komentara 1

KA
kajinx
12:36 06.08.2011.

Interesantno ! Dinamo i Hajduk usvojite ovako praćenje, osnovno za Europu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije