Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BROJNI IZOSTANCI

Pogledajte kako izgleda idealna momčad sastavljena od igrača koji propuštaju Euro

Ilkay Gundogan
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
1/5
10.05.2016.
u 19:23

Gundogan i Bastian Schweinsteiger trebali su biti kralježnica njemačkog veznog reda na EP-u, a sada su obojica ozlijeđena

Mjesec dana prije početka Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj većina izbornika ima samo jednu želju - dočekati Euro bez ozljeda igrača.

Za sada najviše problema s ozljedama imaju engleski, njemački i talijanski izbornik Roy Hodgson, Joachim Low i Antonio Conte.

Hodgson ne može računati na napadača Dannyja Welbecka, krilnog igrača Alexa Oxlade-Chamberlaina, te pričuvnog vratara Jacka Butlanda, a upitan je i branič Phil Jagielka. Low je ostao bez dvojice važnih veznjaka Bastiana Schweinsteigera i Ilkaya Gundogana, a problema u veznom redu imat će i Conte nakon što su otpali Marco Verratti i Claudio Marchisio.

- U posljednje vrijeme vijesti koje stižu nisu najbolje. Pet važnih igrača ima problema s ozljedama ili su se tek oporavili i daleko su od prave forme. To me brine - kazao je Low.

Posljednji je stradao Gundoga, koji je u petak na treningu Borussije Dortmund ozlijedio koljeno. Tako će Gundogan zbog ozljede propustiti drugo veliko natjecanje u nizu - nije ga bilo ni na SP 2014. godine kada je Njemačka osvojila naslov. Tada je imao problema s leđima.

- Gundogan je bio u dobroj formi i trebao je imati važnu ulogu na Euru. Ovo je veliki gubitak za reprezentaciju, a posebno za njega - dodao je izbornik elfa.

Gundogan i Bastian Schweinsteiger trebali su biti kralježnica njemačkog veznog reda na EP-u, a sada su obojica ozlijeđena. Schweinsteiger je zbog ozljede koljena izvan terena više od mjesec dana i upitno je hoće li se oporaviti do početka EP-a.

Talijani će putovati u Francusku bez dva važna igrača sredine terena Verattija (PSG) i Marchisija (Juventus). 

Mediji na čizmi su objavili kako postoji 30 posto izgleda da se Verratti oporavi do početka EP-a, no Conte nije toliko optimističan.

Portugalci su ostali bez Zenitova veznjaka Dannyja, te braniča Fabia Coentraoa. Branič Real Madrida na posudbi u Monacu ozlijedio je bedreni mišić i neće ga biti između tri i šest mjeseci, dok Danny ima problema s koljenom.

Belgijanci su ostali bez kapetana Vincenta Kompanyja kojem je stradao mišić. Zanimljivo, bila je to njegova već 33. ozljeda otkako je 2008. potpisao ugovor za Manchester City.

- Kada sam imao 17 i 18 godina u dvije sezone sam odigrao 110 utakmica i zbog toga moj organizam danas trpi - poručio je Kompany.

Hrvatski izbornik Ante Čačić ostao je bez lijevog bočnog Josipa Pivarića. Braniču Dinama su stradali prednji križni ligamenti desnog koljena tijekom zimskih priprema modrih. Otpao je i Dejan Lovren, ali zbog nediscipline.

IDEALNIH 11 KOJI PROPUŠTAJU EURO:

Butland - Coentrao, Laporte, Kompany, Zouma - Veratti, Schweinsteiger, Marchisio - Danny, Gundogan, Welbeck

Komentara 1

Avatar Danko - SLOBO danko
Danko - SLOBO danko
02:14 11.05.2016.

otpala i cijela ekipa dežele ali ne zbog ozljeda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije