Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠI TRENIRALI U POLJSKOJ

Podloga je brza, ali ne onoliko koliko smo mislili da će biti

Marin Čilić
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
31.03.2014.
u 16:15

- Osjećaj na prvom treningu bio je vrlo dobar, prilagodili smo se brzo i sad je pitanje da u sljedeća tri-četiri treninga to dovedemo na još viši nivo - rekao je Čilić.

Prvi trening hrvatske Davis Cup reprezentacije u Varšavi uoči susreta protiv Poljske dolazećeg vikenda čekao se s neuobičajenim zanimanjem, jer je sve u sastavu intrigiralo koliko će doista biti brza podloga u dvorani Torwar. Na kraju, unatoč pretpostavkama da će biti „na granici koju omogućuju pravila“ i da će se „igrati na ledu“ ipak nije tako.

- Podloga je brza, ali ne onoliko koliko smo mislili da će biti. Odskok je dosta nizak, što je neuobičajeno na današnjim teniskim natjecanjima, jer sve vodi prema tome da su odskoci veći. Ovdje će mislim biti dosta brz tenis i definitivno će Poljacima to odgovarati - rekao je Marin Čilić.

- Osjećaj na prvom treningu bio je vrlo dobar, prilagodili smo se brzo i sad je pitanje da u sljedeća tri-četiri treninga to dovedemo na još viši nivo. Nadam se da ćemo biti potpuno spremni.

Na prvom treningu sa Željkom Krajanom i Igorom Šarićem radili su Marin Čilić i Borna Ćorić, a po povratku u hotel pridružio im se i dvojac pristigao iz Guadalajare. Naime, Mate Pavić i Marin Draganja stigli su u Varšavu dan poslije suigrača, jer su još u subotu u Meksiku igrali u polufinalu natjecanja parova na ATP Challengeru.

Prve dojmove s treninga sumirao je i izbornik Krajan:

- Bolje je od očekivanog. Očekivali smo da će biti vrlo brza, da možda premaz bude neki na koji igrači nisu naviknuti, ali pokazalo se da nije tako. Korektno je, može se igrati i s osnovne crte. To nam je najbitnije, da s igralištem i loptama bude sve u redu, i zadovoljni smo.

Podloga je postavljena u gotovo rekordnom roku, jer je dvorana do nedjelje navečer bila zauzeta, pa se igralište počelo slagati u 3.30. I završeno je u 8 sati. Riječ je o podlozi koja je prevezena iz Njemačke, jer se upravo na ovom igralištu početkom veljače održao susret 1. kola Svjetske skupine između Njemačke i Španjolske.

S dva treninga dnevno hrvatski tenisači trebali bi se prilagoditi uvjetima u dvorani u kojoj će biti mjesta za oko 6000 gledatelja, jer će uz postojeća fiksna mjesta biti dodane i pozicije uz igralište. Poljaci s velikim ambicijama ulaze u ovaj susret, jer im je cilj ulazak u Svjetsku skupinu (u kojoj još nisu bili). Jerzy Janowicz i suigrači su se u nedjelju u promotivnoj akciji  iskušali kao vozači kartinga, a očekuje se da će od petka do nedjelje imati veliku podršku s tribina.

>> Miami? Čini mi se da tamo nisam ni bio

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije