Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
nema poznatog lica

Podijeljene pozivnice za US Open, evo koje su tenisačice i tenisači pozvani

New York: Yung-Jan Chan i Martina Hingis pobjednice su US Opena za ženske parove
Wang Ying
17.08.2022.
u 23:30

Na listi nema Novaka Đokovića kojem je zabranjen ulazak u SAD.

Bivši pobjednici US Opena, Austrijanac Dominic Thiem i Amerikanka Venus Williams predvode listu tenisača i tenisačica koji su dobili pozivnice za nastup na posljednjem ovogodišnjem "grand slam" turniru koji počinje 29. kolovoza u New Yorku.

Thiem je osvojio US Open prije dvije godine svladavši u finalu Nijemca Alexandera Zvereva za svoj dosada jedini "grand slam" naslov, no 28-godišnji Austrijanac je u lipnju prošle godine ozlijedio zapešće te je morao pauzirati gotovo godinu dana. Po povratku na ATP Tour nije ostvarivao zapaženije rezultate pa se trenutačno nalazi na 228. poziciji.

Venus Williams je prije dva mjeseca napunila 42 godine te se trenutačno nalazi na najlošijoj poziciji na WTA ljestvici u karijeri, na 412. mjestu, a nnajbolja je u New Xorku bila 2000. i 2001. godine. Ovom pozivnicom dobila je priliku zaigrati na istom turniru na kojemu je njezina godinu dana mlađa sestra Serena, osvajačica 23 "grand slam" naslova, najavila svoj oproštaj od tenisa.

Pozivnicu za turnir tenisačica dobila je i pobjednica Australian Opena iz 2020. godine, Amerikanka Sogia Kenin, koja trenutačno zauzima 426. mjesto na WTA ljestvici.

Uz Williams i Kenin, pozivnice su još dobile  Amerikanke CoCo Vandeweghe, Elizabeth Mandlik, Peyton Stearns i Eleana Yu, Australka Jaimee Fourlis te Francuskinja Harmony Tan.

Kod tenisača pozivnice su još dobili Amerikanci Sam Querrey, Emilio Nava, JJ Wolf, Ben Shelton i Learner Tien, Francuz Ugo Humbert te Australac Rinky Hijikata.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije