Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI U MANCHESTERU

Podcjenjivanje Dinama ili? Karte 'pale' na 125 kuna, Guardiola moli navijače da dođu

Navijači Dinama u Manchesteru
Foto: Tomislav Krasnec
1/7
01.10.2019.
u 11:08

Prema pisanju londonskog Timesa, navijači Cityja nisu tako zagrijani za utakmice Lige prvaka jer su ljutiti na Uefu još otkako je 2014. kaznila klub višemilijunskom globom zbog kršenja financijskog fair playa

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola, koji večeras na stadionu Etihad dočekuje Dinamo, pod očitim je pritiskom očekivanja da dovede svoju zvjezdanu momčad do kraja Lige prvaka, jedinog trofeja koji Cityju nedostaje, ali Guardiola uoči utakmice s Dinamom upozorava da je to nemoguće ostvariti ako igrači ne igraju pred punim tribinama. Navijači Cityja u pravilu su manje zainteresirani za europsko, a više za domaće prvenstvo, pa je i za večerašnji sraz s Dinamom ostalo neprodano između pet i sedam tisuća ulaznica, iako je cijena najjeftinijih spuštena na 15 funti

– Sve što mogu reći našim navijačima jest: “Dođite i podržite nas, ovi dečki to zaslužuju, posebno s obzirom na ono što su napravili u posljednje dvije sezone – rekao je Guardiola na konferenciji za novinare. – Imamo nevjerojatne igrače poput Davida Silve, senzacionalne, fantastične, vrhunske igrače koji zaslužuju taj osjećaj punih tribina. Trebaju nam navijači i u Ligi prvaka – dodao je. 

Foto: Tomislav Krasnec

Navijači Cityja više vole gledati utakmice Premier lige nego Lige prvaka, a Guardiola kaže da razumije da je kultura kluba takva da su navijači desetljećima radije sjedili kod kuće ili u pubovima, pili pivo i gledali Liverpool ili United kako razbijaju u Ligi prvaka, a ne City, no da se kultura mijenja.

>>> Pogledajte kako izgledaju svlačionice na stadionu Etihad

Na večerašnjoj utakmici očekuje se oko 40 tisuća gledatelja, a na gostujućoj tribini očekuje se oko 1500 navijača Dinama. U prvom kolu Lige prvaka, na gostovanju u ukrajinskom Harkovu protiv Shakhtara iz Donjecka, bilo je jedva 150 navijača Cityja. Jedna od najslabije posjećenih utakmica Lige prvaka u Guardiolinom mandatu bila je utakmica protiv Borussije Mönchengladbach 2016., za koju je prodano 30 tisuća karata. 

Prema pisanju londonskog Timesa, navijači Cityja nisu tako zagrijani za utakmice Lige prvaka jer su ljutiti na Uefu još otkako je 2014. kaznila klub višemilijunskom globom zbog kršenja financijskog fair playa (FFP). 

>>> Pogledajte kako izgleda izlazak na stadion Etihad

Komentara 9

Avatar KOMENTAR
KOMENTAR
12:30 01.10.2019.

Kad im Dinamo večeras zavuče onako na finjaka !

ZO
zoranos
12:59 01.10.2019.

Realno, imaš svaki tjedan Aresenal, Everton, Chealsea - često i 2x tjedno - plus svake godine nekolik oputa Barca, PSG ili Juve ... pa dođe Dinamo ... iako sam navijač Dinama potpuno razumljivo i ne treba se time vrijeđati. Dinamo nije član te elite niti će ikada biti - pa čak i da dobije danas City jer to se postaje godinama i godinama vrhunskog nogometa. Čak i jedan Sahtar bi slično prošao iako je puno ugledniji od Dinama.

Avatar Uskok
Uskok
12:57 01.10.2019.

Ajmo Dinamo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije