Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRILER U DERBIJU

Pocrvenila sva trojica Jugovih trenera, ali cilj je ostvaren: pobijeđena je Mladost!

Treća utakmica finala za prvaka Hrvatske u vaterpolu između Juga AO i Mladosti
Grgo Jelavic/PIXSELL
11.12.2020.
u 22:35

U finalu Kupa za vaterpolistice zagrebačka je Mladost u neočekivano ravnopravnom odmjeravanju pobijedila splitski Jadran sa 11:10

Malo je nedostajalo da i Jug i Mladost ostanu neporaženi i nakon međusobnog odmjeravanja u Gružu u osmom kolu hrvatskoga vaterpolskog prvenstva. Minutu prije kraja utakmice omjer je, naime, bio neodlučen 15:15, ali Loren Fatović bio je precizan u samoj završnici.

Mladost je tako izgubila s 15:16 (3:2, 4:4, 5:4, 3:6), iako su Zagrepčani na početku posljednje četvrtine poveli s 13:10. Ali jugaši su goropadni kod kuće, čak i kad se igra bez gledatelja. Pritisnuli su suce za što su crvenim kartonima kažnjeni i glavni trener Vjekoslav Kobešćak i njegovi pomoćnici Miho Bobić i Đani Pecotić. Ima li to veze jedno s drugim? Prosudite sami...

- Mislim da smo veći dio utakmice bili bolji suparnik, na kraju smo nespretno i nesretno izgubili. Sami smo sebe pobijedili uz, po meni, nerazumljiv sudački kriterij u pojedinim situacijama i važnim trenucima utakmice - izjavio je nakon utakmice trener Mladosti Zoran Bajić.

Njegov kolega sa suparničke klupe Vjekoslav Kobešćak ovako je vidio utakmicu:

- Utakmica je bila zanimljiva za gledanje, ali kvalitetom nisam zadovoljan. Puno je pogodaka, vidi se da nam obrane nisu štimale, ni nama ni mladostašima. Ali pobijedili smo, iako smo utakmicu završili bez četvorice igrača i sva tri trenera. Bez obzira na suđenje, nema opravdanja za naše ponašanje. Ali, recimo da je sve to bilo u žaru borbe - napomenuo je Kobešćak.

Pogotke za Jug postigli su Fatović (3), Lončar (3), Obradović (2), Papanastasiou (2), Merkulov (2), Obert, Tomasović, Žuvela i Benić, dok su strijelci za Mladost bili Bušlje (4), Harkov (3), Bukić (3), Lazić (2), Radu, Miloš i L. Bajić.

Prije te utakmice odigran je i finale Kupa za vaterpolistice u kojem je zagrebačka Mladost u neočekivano ravnopravnom odmjeravanju pobijedila splitski Jadran sa 11:10.

Ključne riječi

Komentara 2

TR
Travno221
22:59 11.12.2020.

Odlična utakmica, šteta da se kao ni sve vrijedno u hrvatskom sportu (rukometašice) nije mogla gledati na HRT-u. Na što ti ljudi troše našu pretplatu da mi je znati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije