Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENIS Doha je domaćin osam najboljih svjetskih igračica

Počinje bitka za pustinjsku kraljicu

04.11.2008.
u 13:13

Dok najbolji tenisači svijeta polako pristižu u Šangaj gdje se od nedjelje igra novo izdanje ATP Masters kupa, osam najboljih tenisačica počinje razigravanje za novu kraljicu WTA Championshipa, koji se po prvi puta igra u Dohi.

Ukupni nagradni fond turnira iznosi 4,55 milijuna dolara, a neporažena pobjednica može zaraditi čak 1,34 milijuna USD. Čak će i igračica koja izgubi sve susrete u skupini otići kući bogatija za 100.000 dolara. U Bijeloj će skupini razigravati dvije Srpkinje - svjetski ‘broj jedan’ Jelena Janković (i dalje bez osvojenog Grand Slam turnira) i pariška pobjednica Ana Ivanović, te ruski dvojac Svjetlana Kuznjecova (ove sezone nije osvojila niti jedna naslov) i Vera Zvonarjeva.

U drugoj, bordo skupini, glavnu će riječ voditi sestre Williams - Serena (pobjednica US Opena) i Venus (pobjednica Wimbledona), a priliku za polufinale u koje idu po dvije najbolje igračice iz svake skupine tražiti će i druga igračica svijeta, Ruskinja Dinara Safina te olimpijska pobjednica Jelena Dementijeva. Turnir se zadnje dvije godine igrao u Madridu, a osvajala ga je prerano umirovljena Belgijka Justine Henin.

Već prvi sudari nose uzbuđenja - najviše sigurno srpski derbi Janković i Ivanović, koja u međusobnim dvobojima vodi čak sa 6:1. Pažnji privlači i dvoboj Venus Williams i Safine, koja je ove godine rezultatski eksplodirala pod vodstvom novog trenera, bivšeg hrvatskog reprezentativca Željka Krajana. Prvog dana još se sastaju i Vera Zvonarjeva i Svjetlana Kuznjecova.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije