Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
1. KOLO

Počela nova sezona HNL-a, Gorica zabila pet golova Varaždinu

Varaždin: Dvobojem Varaždina i Gorice počela nova sezona Prve HNL
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/6
14.08.2020.
u 21:57

Goricu je u vodstvo doveo Špikić (38), na 1-1 poravnao je Đurasek (62), no pobjedu gostima osigurali su Mudrinski (81, 90+4), Doka (89) i Čanađija (90+1).

U prvoj utakmici 30. nogometnog prvenstva Hrvatske Gorica je kao gost svladala Varaždin sa 5-1 (1-0).

Goricu je u vodstvo doveo Špikić (38), na 1-1 poravnao je Đurasek (62), no pobjedu gostima osigurali su Mudrinski (81, 90+4), Doka (89) i Čanađija (90+1).

Iako su domaći imali sjajnu priliku u 19. minuti kada je Kahlina prvo obranio pokušaj Drožđeka sa 10-ak metara, a potom je Obregon promašio loptu na dva metra od praznih vratiju na odbijancu, gosti su bili opasnija momčad u prvom poluvremenu, a tu svoju bolju igru okrunuli su i vodećim pogotkom u 38. minuti. Kalik je poslao okomitu loptu u kazneni prostor Varaždina za Dvornekovića koji je potom vratio u sredinu gdje je natrčao Špikić i zatresao mrežu.

Varaždin je poravnao sjajnim pogotkom Đuraseka iz 62. minute, on je sa 25 metara pogodio sam gornji desni kut nemoćnog Kahline.

Ipak, u samoj završnici dvoboja Gorica je s četiri pogotka stigla do uvjerljive pobjede. Prvo je u 81. minuti Steenvoorden krenuo u pohod prema suparničkom kaznenom prostoru, odigrao dupli pas s Ndiayeom, a zatim poslužio Mudrinskog kojemu nije bilo teško zatresti mrežu. U 89. minuti je ubačaj Doke s desne strane pogodio Novoseleca i završio iza leđa iznenađenog Zelenika, da bi u sudačkoj nadoknadi Gorica postigla još dva gola preko Čanađije i Mudrinskog.

U subotu će igrati Rijeka - Šibenik (17.55 sati) iOsijek - Slaven Belupo (20.05 sati), dok će u nedjelju na travnjak Hajduk - Istra 1961 (17.55 sati) i Dinamo - Lokomotiva (20.05 sati).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije