Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
S europskih terena

Pobjednički povratak Mallorce, Vida igrao u teškom porazu Besiktasa

Domagoj Vida
Foto: Marvin Ibo Guengoer/DPA/PIXSELL
1/3
17.08.2019.
u 23:40

Ranije u subotu je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić isključen u 3-1 (1-0) gostujućoj pobjedi madridskog Reala protiv Celte u Vigu. Modrić je isključen u 56. minuti nakon intervencije VAR-a

Hrvatski napadač Ante Budimir igrao je do 65. minute za Mallorcu koja je u svom povratničkom nastupu u prvoj španjolskoj nogometnoj ligi na svom terenu svladala Eibar s 2-1 (1-0).

Mallorca se nakon šest godina vratila u Primeru, a da taj povratak bude pobjednički pobrinuli su se Dani Rodriguez (4) i Paulo Oliveira (756-ag), dok je strijelac za Eibar bio Paulo Oliveira (57).

Ranije u subotu je kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić isključen u 3-1 (1-0) gostujućoj pobjedi madridskog Reala protiv Celte u Vigu. Modrić je isključen u 56. minuti nakon intervencije VAR-a.

Glavni sudac Estrada dosudio je prekršaj za Celtu nakon što je Modrić uz samu aut-liniju čepovima svoje kopačke pogodio Denisa Suareza po Ahilovoj tetivi.

No, dok su se domaći pripremali izve

sti slobodni udarac video asistenti su poručili estradi kako bi trebao pogledati snimku prekršaja jer se možda radilo o Modrićevoj grubosti. Iako snimka sugerira kako je naš kapetan nenamjerno nagazio Suareza, glavni mu je sudac nakon pregleda snimke pokazao izravni crveni karton.

To je prvi izravni crveni karton kojega je Modrić dobio u karijeri, a tek drugi ukupno. Prije pet godina je dobio dva žuta kartona u susretu španjolskog Superkupa protiv madridskog Atletica.

U trenutku Modrićeva isključenja Real je vodio 1-0 golom Benzeme (12), a nakon što je ostao s igračem manje "kraljevski" klub je postigao još dva pogotka preko Kroosa (61) i Vazqueza (80). Na konačnih 1-3 smanjio je Losada (90+1) u sudačkoj nadoknadi.

U petak je prvak Barcelona u prvoj utakmici novog prvenstva izgubila na gostovanju kod Athletica u Bilbau s 0-1 (0-0) golom Aduriza (89).

Hrvatski reprezentativni stoper Domagoj Vida odigrao je čitav susret za Besiktas koji je u susretu 1. kola turskog prvenstva pretrpio težak 0-3 (0-1) poraz na gostovanju kod Sivasspora.

Strijelci za domaće bili su Yandas (30), Yatabare (54) i Kilinc (76).

Mladi hrvatski nogometni reprezentativac Domagoj Bradarić igrao je čitav susret za Lille koji je u 2. kolu francuskog prvenstva izgubio na gostovanju kod Amiensa s 0-1 (0-0).

Strijelac jedinog gola bio je Guirassy (70), a Lille je od 39. minute igrao bez isključenog Soumarea. Nakon dvije odigrane utakmice oba sastava imaju po tri boda.

Toma Bašić odigrao je prvo poluvrijeme za Bordeaux u 1-1 (0-1) domaćem remiju protiv Montpelliera. Goste je u vodstvo doveo Delort (22), a poravnao je Maja (69) koji je u igru ušao upravo umjesto Bašića.

Duje Ćaleta-Car ostao je na klupi Marseillea koji je odigrao 0-0 na gostovanju kod Nantesa. Za oba sastava ovo je prvi bod u novom prvenstvu.

Danijel Subašić zbog ozljede nije konkurirao za nastup u momčadi Monaca koja je i u 2. kolu izgubila s 0-3, ovoga puta na gostovanju kod Metza.

Na vrhu je Lyon, koji je u petak svladao Angers sa 6-0, sa šest bodova.

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije