Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 149
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Pobjednici 43. Barcolane Esimit Europa 2, nas Shining odličan

jedrenje
Foto: Tanja Božić
1/4
09.10.2011.
u 14:05

Još jedan festival jedenja, uz buru koja je puhala oko 15 čvorova, na tron pobjednika postavio je Esmit Europa 2, ploveću ambasadu Europske unije.

Najbrža jedrilica na svijetu Esmit Europa 2 Igora Simičiča s posadom od dvadesetak najboljih svjetskih jedriličara  uvjerljivo je pobijedila prošavši kroz cilj za svega 57,57 minuta, nepunu minutu više od ikad postignutog rekorda Barcolane.

Na drugom su mjestu Slovenci, Maxi Jene Mitje Kosmine, koji su stigli 21 minutu kasnije, a na trećem odlicna posada Shinig Maxi Umago. Bilo je gotovo nemoguće praciti favorite regate, brod koji jedini plovi pod zastavom Europske unije i pod pokroviteljstvo predsjednika Europske komisije Joséa Manuela Barrosa.

Posada Esimita, uvježbana do savrsensenstva poput baletne skupine, na brodu dugom 30 metara i pod jarbolom od 45 već je prvih desetak minuta utrke ostavila sve svudioke Barcolane iza sebe. Nisu je uspijevali pratiti ni najbrži. Na 43. Barcolani jedra je u svojoj klasi razvila i Kraljica mora, školski brod koji je samim nastupom svrnuo paznju na sudjeovanje Hrvata na Barcolani.

Kraljica je ostavila bez daha sve koji su pratili najveću i najbrojniju regatu na Jadranu, a koja je ove godine u Trstu okupila čak 1250 brodova te desetke tisuća posjetitelja  koju su doslovno preplavili rivu i tršćanske obale sve do Miramare i Muggie.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije