Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA SP

Pobjede Kameruna i Gabona

Nogomet
10.10.2009.
u 21:00

Reprezentacije Kameruna i Gabona ostvarile su domaće pobjede u dvobojima 5. kola A skupine afričkih kvalifikacija za Svjetsko nogometno prvenstvo.

Kamerun je u Yaoundeu pobijedio selekciju Toga s 3:0. Geremi u 32., Makoun u 47. i Emana u 52. minuti bili su strijelci za uvjerljiv nastup domaćina. Togu nije pomogao niti napadač Manchester Cityja Emmanuel Adebayor.

Gabon je pred svojim navijačima svladao Maroko s 3:1. Domaćini su do vodstva stigli nakon autogola Marokanca Mahdoufija u 45. minuti, a učvrstili ga golovima Moulounguija u 67. i Cousina u 72. minuti. Počasni pogodak za goste postigao je Taarabt u 89. minuti.

Kamerun i Gabon ovim su pobjedama ostali jedini kandidati za prvo mjesto u skupini i plasman na Svjetsko prvenstvo. Kamerun je u prednosti jer ima 10 bodova na prvom mjestu, a Gabon bod manje na drugom. U posljednjem, 6. kolu (14. studenog) Kamerun će gostovati kod Maroka, a Gabon kod Toga.

Afričke kvalifikacije za SP, 5. kolo A skupine:

Kamerun – Togo 3:0 (Geremi 32, Makoun 47, Emana 52)

Gabon – Maroko 3:1 (Mahdoufi 45 – ag, Mouloungui 67, Cousin 72 / Taarabt 89)

Redoslijed: 1. Kamerun 10, 2. Gabon 9, 3. Togo 5, 4. Maroko 3

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije