Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ACB LIGA

Pobjede Hrvata, najbolji Stanko Barać

Stanko Barać
Goran Kovačić
11.10.2009.
u 16:11

Tri su momčadi hrvatskih košarkaša, te još jedna hrvatskog trenera, pobjedama startale u novu sezonu španjolskoga košarkaškog prvenstva.

Caja Laboral, ex TAU Ceramica, na gostovanju je deklasirala Murciju 88:66 iako nisu nastupili Walter Herrman i Lior Eliyahu. Priliku je pod koševima stoga zgrabio 23-godišnji hrvatski centar Stanko Barać, koji je 17.5 minuta na parketu iskoristio za sjajan učinak: 20 koševa (šut za dva poena 7-9, slobodna bacanja 6-6), šest skokova (tri napadačka) i dvije asistencije.

S vrijednosnim je indeksom 29 najbolji igrač utakmice i treći najkorisniji igrač prvog kola ACB lige! Ovo je, u svakom slučaju, bila njegova utakmica karijere u Španjolskoj. Više od njega za momčad Duška Ivanovića ubacio je tek Fernando San Emeterio (22 koša).

S 12 poena i četiri koša za 28 minuta na parketu Mario Stojić sudjelovao je u domaćoj pobjedi svog Alicantea nad Valladolidom 80:78.

Na svom su parketu slavili i košarkaši Bilbao Basketa. Vrlo dobra, ojačana domaća momčad u Bizkaia Areni je pobijedila Granadu 74:63. Damir Markota igrao je 27 minuta i iskoristio ih za sedam poena (2-5 šut iz igre) i pet skokova. Marko Banić na parketu je proveo 14 minuta iskoristivši ih za šest koševa (3-3 iz igre) i tri skoka.

Pamesa Nevena Spahije na svom je parketu u otvaranju sezone nadigrala madridski Estudiantes 80:68.

Iznenađenje kola priredila je madridska Fuenlabrada slavivši na gostovanju kod Unicaje iz Malage 74:71. Gosti su slavili na krilima učinka kola (31 vrijednosni poen) njihova urugvajskog centra Estebana Batiste, bivšeg košarkaša Atlanta Hawksa i Maccabija, koji je ubacio 20 poena uz 15 skokova.

ACB liga, 1. kolo:

Pamesa – Estudiantes 80:68

Alicante – Valladolid 80:78

Bilbao Basket – Granada 74:63

Murcia – Caja Laboral 66:88

Unicaja – Fuenlabrada 71:74

Gran Canaria – Joventut 67:69

Lagun Aro – Manresa (kasnije)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije