Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VATERPOLO U petom kolu Eurolige Mladost u subotu u 18 sati dočekuje Barcelonetu, vratar Josip Pavić zbog povišene temperature preskočio je trening

Pobjeda Žabaca za ostanak u utrci

27.02.2009.
u 20:14

Vaterpolisti Mladosti igraju u subotu u 18 sati još jednu od onih presudnih utakmica. Na Savu im stiže Barceloneta, a zdravstveni karton žabaca nije baš najbolji. Damir Burić ima manjih problema s ramenom, no znatno je ozbiljnija situacija s vratarom Josipom Pavićem. Zbog povišene temperature preskočio je sinoćnji trening, iako se vjeruje da će danas ipak biti u sastavu. Ako ne, na vrata će mlađi i gotovo jednako pouzdan Matija Jurin.

Svaki napad izrađen
Unatoč tim problemima, cilj ostaje isti: pobijediti Španjolce i ostati u borbi za četvrtfinale Eurolige. Jedan od aduta Ozrena Bonačića bit će i potpuno opravljeni Nikola Franković. Ističe:

- Mislim da smo shvatili gdje griješimo i da ćemo protiv Španjolaca te pogreške barem umanjiti. Znamo da nam napad s igračem više nije bajan, možda još ponešto iz statistike u napadu, ali mi temeljimo našu igru na obrani i potom iz nje pokušavamo nešto napraviti. Nema stihijskog pucanja, gledamo da nam svaki napad bude izrađen. Kad suparnik zaigra zonu, prilika je to našim sidrašima da se iskažu.

Mladi i svestrani Petar Muslim također je jedna od uzdanica mladostaša.

- Zadovoljan sam svojim igrama, u svaku utakmicu ulazim sa 100 posto zalaganja, iako se, naravno, može i bolje. To što po potrebi nekad igram na poziciji sidraša nekad na poziciji vanjskoga ne smeta mi, zadovoljan sam minutažom i nastojat ću je još bolje iskoristiti - najavljuje Muslim.

Dupli program na Savi
Na spomen da je mladostašima možda prednost što se u Jadranskoj ligi sastaju s mnogo jačim momčadima nego Barceloneta u španjolskoj ligi, trener Bonačić se pomalo kiselkasto osmijehnuo rekavši:

- Uh, nije nam to neka prednost. Svaki put kad prijeđemo crnogorsku granicu, tamo nas rasture.

I preostala dva naša predstavnika u Euroligi, Jug i Šibenik, igraju važne utakmice. Gospari ugošćuju ruski Šturm iz Čehova (19.10, HTV 2), dok su Šibenčani gosti Olympiakosa (19).

Prije žabaca svoju će utakmicu odigrati žabice. U 15.30 sati na istom plivalištu počinje njihov okršaj s primorjašicama u polufinalu doigravanja za prvaka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije