Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VN VALENCIJE

Pobjeda Pedrose na domaćem terenu

Dani Pedrosa
AFP
08.11.2009.
u 15:39

Španjolski motociklist Honde Dani Pedrosa pobijedio je na VN Valencije, posljednjoj utrci sezone SP-a u motociklizmu u kraljevskoj MotoGP klasi, ispred Yamahina dvojca Rossija i Lorenza.

Već tijekom probnog kruga uoči utrke, koji služi tek za zagrijavanje mašina, Australac Casey Stoner na Ducatiju, najboljeplasirani vozač na subotnjemu kvalifikacijskom treningu, uspio je pasti i oštetiti motocikl, tako da nije niti krenuo u utrku.

Pedrosa je to iskoristio odvozivši na čelu utrke od prvoga do posljednjeg kruga. Talijan Valentino Rossi i Španjolac Jorge Lorenzo nisu ga uspjeli stići.

Talijan je još dvije utrke prije kraja, na Velikoj nagradi Australije, obranio naslov svjetskog prvaka iz 2008. godine. Osvojio ga je sedmi put u najjačoj klasi, odnosno deveti put uopće.

Pedrosa je drugom ovosezonskom pobjedom završio na trećem mjestu ukupnog poretka.

VN Valencije, Moto GP:
1. Pedrosa (Špa/Honda) 46:47.553
2. Rossi (Ita/Yamaha) +2.630
3. Lorenzo (Špa/Yamaha) +2.912...

Ukupan redoslijed:
1. Rossi (Ita/Yamaha) 306 bodova
2. Lorenzo (Špa/Yamaha) 261
3. Pedrosa (Špa/Honda) 23
4. Casey Stoner (Aus/Ducati) 220...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije