Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODIŽE SE FORMA

Pobjeda koja vraća samopouzdanje i obećava medalju u Svjetskoj ligi!

Zagreb: Utakmicom između Hrvatske i Jadrana obilježena 30. obljetnica međunarodnog priznanja Hrvatske  i osvajanje Kupa prvaka
Josip Regovic/PIXSELL
20.01.2022.
u 08:01

Konkurencija u Strasbourgu neće biti slaba, očekujemo ondje i Srbiju, Mađarsku, Španjolsku, Francusku, SAD, Australiju...

Iako minimalna, pobjeda naših vaterpolista na gostovanju u Grčkoj (12:11) u prvom kolu ovosezonske Svjetske lige iznimno je dragocjena. Prvo zato što je našim igračima vratila malo samopouzdanja nakon svih onih neuspjeha lani, jer Grci su ipak osvajači olimpijskog srebra iz Tokija, a drugo i zbog toga što ona donosi i veliki kapital za rasplet u tom natjecanju.

Puno novih lica

Dva su detalja sigurno bila presudna za našu pobjedu u Ateni. Igrač više, odnosno manje. Nešto na čemu su naši igrači ponajviše radili na prijašnjim kraćim okupljanjima. Statistika iz Atene nam je prilično impresivna: u napadu s igračem više iskoristili smo 9 od 14 (64%) takvih situacija, a u obrani s igračem manje obranili smo se u osam od 12 takvih situacija. Ili, ako vam je tako preglednije, Grci su iskoristili igrača više u četiri od 12 (33%) takvih prilika.

- Zadovoljan sam. Ovo nam je prva službena utakmica nakon Olimpijskih igara, a potpuno smo promijenili reprezentaciju. Rezultat je vrlo pozitivan jer smo igrali ipak protiv olimpijskog doprvaka. Vidjeli ste u startu da su neki igrači još malo pod tim dojmom, trebat će malo vremena, ali konture igre postoje i to me kao trenera veseli. Trenutačno je ovo jako dobro, napravili smo važan korak prema završnom turniru Svjetske lige - rekao je izbornik Ivica Tucak, kojemu je ta pobjeda trebala kao ozeblom sunce.

28.12.2021., Bazen Mladost, Zagreb - Medjunarodna prijateljska vaterpolo utakmica Hrvatska - Crna Gora. Photo: Marko Prpic/PIXSELL
Foto: Marko Prpic/PIXSELL, ilustracija

Uvijek pouzdani vratar reprezentacije Marko Bijač, koji brani za Olympiakos pa dobro poznaje Grke, dodao je:

- Počeli smo malo nesigurno, primili olako neke golove, ali smo u drugom dijelu utakmice pokazali karakter, igrali disciplinirano i malo pomalo stizali Grke. To je pokazatelj da smo na pravom putu.

U našoj skupini D Svjetske lige, uz nas i Grke, još su i Rusi, a na završni turnir, koji će se ove godine održati u francuskom gradu Strasbourgu od 23. do 29. srpnja, samo će pobjednik skupine. Pobjeda u gostima protiv najvećeg rivala svakako je velika prednost u borbi za prvo mjesto. Iako, naravno, nije još sve gotovo, naši su vaterpolisti sad favoriti skupine.

Konkurenti Srbi, Mađari...

Sljedeći susret izabranici Ivice Tucaka igrat će 15. veljače kada će ugostiti Rusiju, pa bi prvo mjesto mogli dodatno učvrstiti.

A pogledamo li, uljuljkani ovom pobjedom, još dalje u budućnost, možemo ustvrditi da imamo ne samo realne izglede za plasman na završni turnir, nego i za osvajanje medalje.

Konkurencija u Strasbourgu neće biti slaba, očekujemo ondje i Srbiju, Mađarsku, Španjolsku, Francusku, SAD, Australiju..., ali činjenica je da se u Svjetskoj ligi do medalje lakše dolazi nego na nekom drugom velikom natjecanju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije