Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UFC

Pobjeda Filipovića tehničkim nokautom

Cro Cop
Dražen Brajdić
21.02.2010.
u 08:25

Hrvatski borac Mirko Filipović zabilježio je uvjerljivu pobjedu protiv Australca hrvatskih korijena Anthonyja Perosha u jednoj od glavnih borbi večeri na UFC spektaklu u Sydneyju

Cro Cop se u Sydneyju trebao boriti protiv Amerikanca Bena Rothwella, koji je odustao zbog bolesti. Umjesto njega, Filipoviću se superotstavio Anthony Perosh, koji je pokazao kao nedorastao protivnik hrvatskom borcu. Filipović je dominirao u borbi od početka, već je u prvoj rundi s nekoliko direktnih pogodaka raskrvario Australca, a u drugoj rundi ga je laktom snažno udario u čelo.

Australac je usprkos velike posjekotine na čelu htio nastaviti borbu, ali je zbog obilnog krvarenja australskog borca sudac ipak morao prekinuti borbu.

Filipović je tako ubilježio pobjedu tehničkim nokautom, prekidom nakon druge runde. Bila je to njegova treća pobjeda u UFC organizaciji, odnosno 26. pobjeda u 36 MNA nastupa.

Velasquez bolji od Minotaura    
Cain Velasquez pobijedio je Antonia Rodriga “Minotaura” Nogueiru nokautom nakon 140 sekundi borbe u glavnom meču večeri na UFC 110 spektaklu u Acer Areni u Sydneyju.

Amerikanac je tako zadržao savršeni omjer u karijeri, te je sada na 8-0. Minotaur, nekadašnji prvak PRIDE-a i UFC-a, doživio je šesti poraz u mješovitoj borbi. Ima i 32 pobjede uz jedan remi i jednu nevažeću borbu.

Wanderlei Silva (33-10-1) protiv Michaela Bispinga, odnosno George Sotiropoulos (12-2) protiv Joea Stevensona slavili su jednoglasnim odlukama sudaca.

Podsjetimo da je hrvatski borac Mirko "Cro Cop" Filipović tehničkim nokautom bio bolji od Anthonyja Perosha, Australca hrvatskoga porijekla, te da su ostala dva hrvatska predstavnika poražena u svojim mečevima.

Od Igora Pokrajca je bolji bio James Te Huna (tehnički nokaut), dok je Goran Reljić poražen od CB Dollawaya čiju su pobjedu suci proglasili jednoglasno.

Komentara 2

CR
crocro
11:12 21.02.2010.

Kao prvo čestitam Filipoviću na uspješnom povratku među pobjednike, a kao drugo, obzirom da nije imao nekog osobitog protivnika prema kojemu i nije baš pokazao agresivnost, već je sve prepustio logičkom slijedu, pitanje je kako bi borba završila da se susreo s Rothwellom. Prema tome Mirko, valjda si izvukao neke poučke i ranijih mečeva, ništa nemoj prepuštati slučaju. Kao što je to prepustio \"Minotauro\" pa ga je odmah u startu pokosio Velasquez. Kreći agresivno i precizno, jer si u godinama koje ti ne dopuštaju vrijeme eksperimenata. Želim ti puno sreće i volje u daljnjim bormama.

SE
semafori
23:09 22.02.2010.

Cestitke Mirku a i Anthoniju za prihvat borbe i volje da se nastavi borba nakon one krvi, Mirko je lijepo stao cim ga je raskrvario. Naravno ovaj mec nam nista ne govori gdje Mirko stoji u ufc. Steta sto se borba sa Ben-om nije desila ali mozda i ne. Malo je extra pouzdanja dobio i jos vremena da nastavi sa novom taktikom treninga. Sto je dobro kod Mirka izgledalo je odbrana take down-a. Negativno je da je protivnik takog kalibra ipak prosao kroz dvije runde. Razlog mozda Hrvat protiv hrvata. I sto mi je u oko upalo je Mirkovo trzanje desnom rukom prije meca. Mozda je to svjesno opustanje misica ali mi nije tako izgledalo. Dobra vijest bi trebala biti da je bez problema dobio mec i da bi ozbiljniji mec trebao brze doci nego sto smo ovaj cekali. Slijedeca borba sto jedva cekam da vidim je Gonzaga protiv Santosa. Santosu dajem prednost. I naravno sa kime ce da se Mirko suoci. Bog svima, War Cro Cop

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije