Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Imaju, mogu

Pobijedio zov novaca: Španjolski Superkup igrat će se u Saudijskoj Arabiji!

Barcelona - Real
Foto: Reuters/PIXSELL
12.11.2019.
u 00:04

Na turniru će prvi put sudjelovati četiri momčadi, a ne dvije kao što je bio slučaj u 37 godina dugoj povijesti tog natjecanja

Španjolski nogometni Superkup igrat će se ove sezone u Saudijskoj Arabiji te će prvi put u njemu sudjelovati četiri momčadi, a ne dvije kao što je bio slučaj u 37 godina dugoj povijesti tog natjecanja.

U polufinalu će se sastati Barcelona i Atletico Madrid, odnosno Real Madrid i Valencia, odlučeno je na ždrijebu održanom u ponedjeljak u sjedištu Španjolskog nogometnog saveza.

Natjecanje će se igrati u obliku "Final Foura". Barcelona nastupa kao lanjski osvajač prvenstva, Valencia kao pobjednik kupa, a Atletico i Real Madrid kao drugoplasirana i trećeplasirana momčad prvenstva. 

Polufinala će se igrati 8. i 9. siječnja, a finale 12. siječnja. Neće biti utakmice za treće mjesto.

Saudijska Arabija bi trebala platiti 30 milijuna eura Španjolskom nogometnom savezu, od čega će 15 milijuna eura podijeliti četiri kluba, izvijestile su novine AS.

Domaćinstvo ove zemlje držalo se u tajnosti do posljednjeg trenutka zbog pritiska organizacija poput Amnesty Internationala koji optužuje Saudijsku Arabiju za kršenje ljudskih prava, posebno prava žena.

Pobjednik Superkupa trebao bi dobiti dodatnih 2 milijuna eura, a finalist 1,4 milijuna. Ostale ekipe bit će nagrađene s po milijun eura.

Španjolski Superkup igrao se od 1982. godine uvijek u Španjolskoj između osvajača prvenstva i osvajača kupa. O pobjedniku bi odlučivali u dvjema utakmicama, na svom terenu i u gostima.

No prošle sezone, u kolovozu 2018. godine Barcelona i Sevilla odigrale su jednu utakmicu u gradu Tanger u Maroku. Tada je prvi put u jednoj službenoj utakmici u Španjolskoj korišten VAR.

Komentara 1

Avatar Anemija_talasemijaEU-bekrija
Anemija_talasemijaEU-bekrija
09:36 12.11.2019.

Real ima posebno dizajnirane dresove bez križa na njima da ne uvrijedi kozoljubitelje tolerantne ,pustinjske odrubitelje glave , koliko su tek spremni platit za sirenje islama na zapad ,sve nevladine udruge plivaju u novcu a vesnica brani bosnjacku islamizaciju susjedne drzave pa pise pisma Macronu i sramoti Hrvatsku ipak je ona bivsa ministrica vanjskih poslova

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije