Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KRIZA U DINAMU

Pobijedi li Šibenik, Jurčić će izbiti Mamiću argumente za smjenjivanje

Kruno Jurčić
Miranda Cikotić | 24sata
07.11.2009.
u 08:56

Mamić više ne sliči na sebe: Dinamo je u nezaustavljivoj gubitničkoj seriji, sa samo jednom pobjedom u posljednjih šest nastupa, a trener je još živ.

S nostalgijom se sjećamo vremena kada je Zdravkova metla trenera mela za mnogo manje "prijestupe" od Jurčićeva.

Sve je već potrošio

Primjerice, Jurčević je u jesen 2004. odletio nakon prva četiri kola Prve HNL, u kojima nije imao niti jedan poraz: tri remija, jedna pobjeda i – cipela!

Trener s devet života Kruno Jurčić živ je i zbog toga što Mamić trenutačno nema bolje rješenje za klupu ili, bolje rečeno, nekoga koga već nije potrošio. Taj Zdravkov niz je impozantan: Lončarević, Ivanković i Vlak po dvaput, Ćiro, Jurčević, Gračan, Kuže i Soldo po jednom.

Ako u tom društvu tražimo novoga čovjeka za klupu, onda najjače argumente ima Josip Kuže. On bi se najlakše riješio sadašnjeg angažmana (Albanija), a i jedini o Mamiću govori u superlativima. Neka se drugi s popisa ne naljute, ali plavi su kad ih je Kuže vodio igrali najatraktivnije. I još nešto: želi li mir sa sjeverom, Mamiću bi Kuže bio najbolji ambasador dobre volje.

Kruno Jurčić jučer je vodio trening plavih i priprema ih za derbi sa Šibenikom. Kao niti jedan prethodnik, dobio je još jednu priliku za iskupljenje iako momčad izgleda kao divlja horda, bez jasne koncepcije, samopouzdanja, bez ijednoga igrača za kojega bi se moglo reći da je u formi. To je utakmica života za Krunu, a istodobno i veliki rizik za Mamića.

Pobijedi li Dinamo Šibenik, Jurčić će biti miran još neko vrijeme, i ako izuzmemo Anderlecht u Bruxellesu (od kojega je dopušteno izgubiti), nanizat će Karlovac, Pomorac (dva puta) i Timisoaru i izazvati najgore: izbit će gazdi argumente za smjenjivanje, pa ćemo kilavi Dinamo gledati i na proljeće. Želi li zadržati dobro zdravlje, Mamić bi u nedjelju trebao navijati za Šibenik. A u ponedjeljak objaviti ime novoga trenera.

Uefa dala alibi

I Uefa kao da radi za Jurčića. Njezina kazna oduzimanja bodova u Europskoj ligi, te slanja "plaćenih ubojica sa zviždaljkom", treneru je odličan alibi. Postavi li netko pitanje zašto je Dinamo bodovno na nuli, Kruno će se elegantno izvući na nedosuđeni penal protiv Anderlechta i smiješne kartone protiv Ajaxa.

Na njegovu žalost, protiv Zagreba, Cibalije i Hajduka nitko ga nije podmuklo potkradao. Za te bi gafove ipak morao odgovarati.

Ključne riječi

Komentara 8

BO
boka50
14:51 07.11.2009.

Sad svi govore o lošoj seriji igara , pljuju po igračima, treneru....... A neka Dinamo dobije Anderlechta i Temišvara i s 6 bodova bude 3 u skupini, vjerovatno dva boda manje od Anderlechta to bi značilo da je ispao za \"zelenim stolom\". I tko je kriv, nitko nego \"navijači\" radi kojih UEFA ne želi DInamo u Europi, radi kojih suci sude kako sude .......

ES
el sharque
16:25 07.11.2009.

Dasoviću i Flak, kad uhvatite koju minutu vremena u miru, stanite pred ogledalo i zapitajte se što ste vi u životu učinili. Gnjide novinarske, sramota ste sebi i kući koja vas plaća. Kad je Jurčić prije pola godine uzeo Hajdukovo prvenstvo što niste ovako pisali. Ne branim Jurčića, dapače, odgovoran je za puno toga, ali ovakvi novinari su sramota za normalno društvo.

Avatar Pravedni tetrijeb
Pravedni tetrijeb
10:57 07.11.2009.

Potpuno se slažem sa činjenicom da je Dinamo igrao odlično pod Kužeom.... I voljeli su ga i BBB, navijači i igrači. A upravo je zato i smetao Mamiću. Ako želi napravit napokon nešto ne dobro, ali bar manje loše - nek vrati Kužea...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije