Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

Po prvi put u povijesti WRC je stigao u Hrvatsku!

Ljepote Zagrebačke županije
Foto: Mario Pavlović
1/4
17.04.2021.
u 08:00

Najveći, ali i najbrži sportski događaj ove godine otkriva ljepote Zagrebačke županije

Najbolje reli posade svijeta u fazi su testiranja hrvatskog asfalta, a od 22. do 25. travnja jurit će brzinskim ispitima po lokalnim cestama Zagrebačke, Karlovačke i Krapinsko-zagorske županije, te Grada Zagreba.

World Rally Championship vrhunski je sportski događaj, koji donosi simbiozu visoke tehnologije i vještine vozača. Riječ je o dramatičnoj utrci gdje je svaka desetinka sekunde važna što od posade zahtijeva maksimalnu koncentraciju i preciznost. Beskompromisno nadmetanje objedinjuje brzinu, tehnologiju i pouzdanost vodećih svjetskih proizvođača automobila, praćenu uigranim momčadima predvođenim najboljim svjetskim vozačima.

Žumberak
Foto: TZ Zagrebačke županije

Zagrebačka županija je domaćin drugog i trećeg dana natjecanja kada se reli vozi na području Samoborskog Gorja. Prvi put će ove godine gorjem odzvanjati zvuk nabrijanih motora sportskih automobila i tako će se najbrži vozači pridružiti šetačima koji, u svako godišnje doba, uživaju u obilasku više od 88 planinarskih staza te planinarima koji osvajaju osvajanju vrhove kao što su Japetić, Plešivica, Zečak, Oštrc, Okić i onaj najviši, Sveta Gera.

Plešivica
Foto: TZ Zagrebačke županije

Cestovni brzinci se nalaze i na području Plešivice, kraja poznatog ponajprije po svojim vinogradarima i vinarima. Vinarstvo ovdje ima dugu tradiciju, a vinogradarski krajolik, sunčane padine i kvalitetne sorte vina koje se njeguju, kao i znanje i iskustvo vinogradara i vinara, jamče doista plemenitu kapljicu. Iz plešivičkih podruma izlaze znana i cijenjena vina, a sve se više njeguje i mlado vino portugizac. Vozači su pozvani da nakon utrke kušaju vrhunska vina i uživaju u zagrebačkim gastro delicijama.

Foto: Uroš Modlic

WRC je globalni izazov kojeg karakteriziraju hrabrost, strast, izdržljivost i mogućnost konstantne prilagodbe stalnim izmjenama okoline i nepredvidivosti uvjeta za vožnju. “Siguran sam da ćemo, zahvaljujući vrijednom timu koji danonoćno radi te našim vjernim partnerima uspjeti u tom naumu i pokazati da Hrvatska zaslužuje biti domaćinom ovog velikog događaja”, istaknuo je Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora Croatia Rallyja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije