Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Danas s Löwenom

Plinari protiv neslavnog rekorda – ne žele u novu godinu bez pobjede u LP-u

29.11.2017.
u 14:50

– Treba nam samo jedna jedina pobjeda da sve krene nabolje. I to još pobjeda nad jednim od favorita.

Rukometaši PPD Zagreba nikad nisu imali lošiji start u Ligi prvaka nego ove sezone. Neslavan rekord od prošle sezone kada su prvu pobjedu ostvarili u petom kolu već je odavno nadmašen. Zagrebaši ne znaju za pobjedu u Ligi prvaka nevjerojatnih devet utakmica. Hoće li deseta, večeras protiv RN Löwena (19 sati, Arena) biti sretna za hrvatskog prvaka? Zlatko Saračević, novi trener “plinara”, duboko se nada da hoće.

– Treba nam samo jedna jedina pobjeda da sve krene nabolje. I to još pobjeda nad jednim od favorita. To bi bilo dizanje samopouzdanja i to bi nam dalo krila za sljedeće susrete. Bilo bi zaista tužno da prvi put u povijesti kluba završimo prvi dio sezone bez ijedne pobjede u Ligi prvaka – rekao je Zlatko Saračević.

Neka se ponovi lanjska Arena

Njemačke momčadi puno više leže zagrebašima nego, primjerice, španjolske ili u posljednje vrijeme francuske. A s RN Löwenom “plinari” su igrali baš često u posljednje vrijeme. Od 2009. do danas odigrali su 11 utakmica, šest su puta slavili Nijemci, dvaput zagrebaši, a tri susreta odigrana su bez pobjednika. Od dvije pobjede zagrebaša posebno je bila važna ona u gostima 2016. kada je momčad tadašnjeg trenera Veselina Vujovića pobijedila s 31:29 i tako izborila četvrtfinale. Nije nevažna ni činjenica da je PPD Zagreb pobijedio u posljednjoj utakmici ovih dviju momčadi odigranoj u Areni prošle sezone (25:21). Većinu utakmica protiv Löwena u dresu PPD Zagreba odigrala su trojica rukometaša – Zlatko Horvat i braća Valčić. Zanimljivo je da je prvi susret protiv Löwena, tamo 2009. godine, igrao i Igor Vori koji je u međuvremenu igrao u Njemačkoj i Francuskoj pa se vratio u Zagreb.

1/16

Löwen je u Europi prisutan od 2007. godine. U ovih deset godina igrali su jednom na završnom turniru Lige prvaka gdje su bili četvrti (2011.) jednom su od Kiela ispali u polufinalu (2009.), a imaju osvojenu Ligu EHF-a 2013. godine. Ne vole previše hrvatske igrače. U njihovim redovima igrala su samo dvojica. Prvi je bio Davor Dominiković koji je pojačao klub u sezoni 2003./04. Te su sezone ušli u Bundesligu, ali su odmah i ispali. Vratili su se u Bundesligu 2005. godine i više nisu ispadali. Štoviše, zadnja dva njemačka prvenstva su osvojili. Drugi Hrvat koji je igrao za Löwen bio je Ivan Čupić. On je s njemačkim klubovima igrao svoj prvi završni turnir Lige prvaka. Čekao je Čupić punih šest godina da se ponovo nađe na završnom turniru koji će na kraju osvojiti s Vardarom.

– Možda bih ostao i dulje u Löwenu, ali su trener i ljudi u klubu tada forsirali Patricka Groetzkog. Vidio sam da će mi minutaža biti sve manja i manja pa sam odlučio otići u Kielce – istaknuo je Čupić.

Na krilima jednog Švicarca

U klubu je do sada igrao velik broj sjajnih igrača, a u naponu snaga tamo su igrali najbolji poljski igrači – Bielecki, Tkaczyk i K. Lijewski te vratar Szmal. Upravo je ova četvorka zaslužan za najveći uspjeh poljskog rukometa kada su bili drugi na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj 2006. godine.

Danas u klubu igra čak 14 stranaca, među njima najviše igrača iz Skandinavije – Šveđani Appelgren, Palicka, Tollbring i Bliznac, Danac Mensah, Islanđani Petersson i Sigurdsson te Norvežanin Reinkind. Tu su još Srbi Radivojević i Rnić, Makedonac Talevski, Španjolci Baena i Guardiola te Švicarac Schmid, uvjerljivo najbolji igrač kluba u posljednjih nekoliko sezona.

A imaju i ponekog njemačkog igrača, štoviše reprezentativce, Pekelera i Groetzkog... 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije