Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMET SE BUDI...

Plinari polako okupljaju igrače koji su 2017. osvojili Ligu prvaka

storyeditor/2022-07-12/PXL_111117_18677644.jpg
Luka Stanzl/PIXSELL
13.07.2022.
u 20:10

Dođe li do konačnog dogovora s ruskim igračem Timurom Dibirovom, ambicije rukometaša PPD Zagreba naglo rastu u Ligi prvaka. Još kada bi se riješilo pitanje srednjeg vanjskog...

Rukometaši PPD Zagreba u dvije godine doveli su niz ozbiljnih igrača u Kutiju šibica. Prošle sezone došli su Željko Musa, Ivan Čupić i Jakov Gojun, a ove sezone Vuko Borozan i Timur Dibirov. Doduše, ovaj posljednji još nije ništa službeno potpisao, ali je jako blizu da obuče dres lavova nakon što je gotovo cijelo desetljeće proveo u skopskom Vardaru. Netko će reći da se u Zagrebu polako okuplja momčad koja je 2017. osvojila Ligu prvaka.

Te godine su za Vardar igrali Vuko Borozan, Ivan Čupić i Timur Dibirov. Dakle, tri igrača iz prve postave iz tog finala protiv PSG-a (26:25) sada će zajedno igrati u PPD Zagrebu. Još kada bi jedan od srednjih vanjskih došao među plinare, bila bi to momčad za završni turnir Lige prvaka u Kölnu. Naime, dva srednja vanjska tada su u Vardaru bili Luka Cindrić i Igor Karačić. Međutim, njih dvojica su trenutačno u klubovima s puno većim budžetom od PPD Zagreba. Luka je u Barceloni, a Igor u Kielceu.

Tko će pucati sedmerce?

Bez obzira na to što Timur ima 38 godina, još uvijek slovi za ponajbolje lijevo krilo u Europi. Bit će dostojna zamjena za Davida Mandića koji je otišao u njemački Melsungen. Riječ je o igraču koji jako dobro igra obranu, a u napadu je uglavnom prvi u kontri bez obzira na svoju dob. Uz sve, sjajan je izvođač sedmeraca premda to u PPD Zagrebu za sada jako dobro radi i Ivan Čupić. Ivica Obrvan, trener PPD Zagreba, sada u rosteru ima dva superiskusna, kvalitetna krila. Desno Čupić, lijevo Dibirov. Sigurno je da Timur neće igrati svih 60 minuta i da će tu biti prostora za Ćavara i Buvinića koji je došao u ovom prijelaznom roku.

Dibirov je u karijeri igrao u samo dva kluba. Nije "ptica selica", što je dobro za klub u koji dolazi, u ovom slučaju PPD Zagreb. Karijeru je počeo u Čehovskim medvjedima za koje je igrao devet godina. A devet godina igrao je za Vardar kamo je došao 2013. godine. Naravno, Timur je bio i stalni reprezentativac Rusije, no imao je nesreću što u njegovo vrijeme reprezentacija nije bila dovoljno jaka za neka velika dostignuća. Pamti tek šesto mjesto na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine. Na tim Igrama Hrvatska je bila četvrta.

Nagovorili ga prijatelji

Jezik mu neće predstavljati nikakav problem jer je u devet godina jako dobro naučio hrvatski, srpski i makedonski. Da je kojim slučajem Vardar mogao igrati Ligu prvaka, vjerojatno Timur nikad ne bi otišao iz Skoplja. Ovako, kako je Vardar zbog dugova izbačen iz europskih kupova, nije mu preostalo ništa drugo nego da promijeni sredinu jer želi još uvijek igrati na vrhunskom nivou. Za to što je izabrao PPD Zagreb zasluge sigurno imaju Čupić i Borozan s kojima se nekako i najviše družio u zlatno doba makedonskog klupskog rukometa.

– Kada su me prošle sezone pitali odlazim li iz Vardara rekao sam zašto ne. Profesija je takva da si uvijek sa spakiranim koferima i spreman za promjenu. Karijera traje 15-20 godina, nisi liječnik da liječiš cijeli život. Moj rukometni put traje još koju godinu, a svatko od nas se trudi ostaviti nešto iza sebe, napraviti neku podlogu za kasniji život. Planiram igrati koliko dozvoli zdravlje, a imam motivaciju da lagano igram još dvije-tri sezone. Sve ovisi o ambicijama kluba u kojem sam. Htio bih igrati u ekipi koja ima neki visoki cilj, to je za mene kao sportaša jako bitno – govorio je Timur prije godinu dana.

I sve što je tada rekao polako se ostvaruje... Ali i dalje ostaje problem PPD Zagreba – pitanje srednjeg vanjskog. Kako stvari za sada stoje na tom mjestu morat će zaigrati Srna i Kavčić koji su u zadnje vrijeme igrali isključivo na mjestu lijevog vanjskog pucača. Nudio se Zagrebu još jedan vremešni igrač na toj poziciji – 35-godišnji Bjelorus Puhovski. Ali otišao je u Minsk.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije