Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obećao veće nagrade

Plenković: Šteta što je bilo otkaza jer reprezentacija bi trebala biti svetinja

Andrej Plenković
Foto: Duško Jaramaz/PIXSELL
14.08.2017.
u 15:41

– Otkako sam premijer, ovo je drugi put da sam na košarkaškoj utakmici

Kada smo čuli da se premijer Andrej Plenković odmara na Kvarneru, točnije u vili Costabella između Rijeke i Opatije, bili smo spremni s bilo kim se okladiti da će sinoć navratiti i do dvorane “Marino Cvetković” u Opatiji. Jer ondje su igrali najbolji hrvatski košarkaši, a hrvatski premijer ne skriva da mu je košarka jedan od najdražih sportova.

– Otkako sam premijer, ovo je drugi put da sam na košarkaškoj utakmici.

S obzirom na to da je i sam igrao košarku, postoji li neki sport koji mu je jednako drag kao i košarka?

– Drag mi je i vaterpolo. Bio je sjajan osjećaj biti na finalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti i s vaterpolistima proslaviti naslov svjetskih prvaka. Budu li se košarkaši u Turskoj borili za medalju, rado bih došao.

Što mu govori premijerska intuicija u vezi s košarkašima?

Andrej Plenković
1/8

– Mislim da imamo jako dobru momčad. Imamo Bojana kao lidera i Šarića koji je iznimno lucidan i daje začin našoj igri. Šteta što je bilo otkaza jer reprezentacija bi trebala biti svima svetinja. Ne mogu ulaziti u njihove razloge, no vjerujem da će s vremenom sve doći na svoje. Sjetite se Stojkove i Draženove generacije, ne sjećam se da je u to vrijeme bilo otkaza.

U našem kratkom razgovoru, premijer nam je izrazio zadovoljstvo načinom na koji radi državna tajnica za sport Janica Kostelić.

– Ona je sjajna. Poštovana je od svih sportaša i razumije bit sporta. Radi marljivo i dobro, a preko ureda nastojimo svake godine povisiti sredstva koja se izdvajaju za sport. 

Nakon što su vaterpolisti osvojili svjetsko zlato, postavilo se pitanje državnih nagrada koje su bile upola niže za vrijeme Milanovićeve Vlade. 

– Nakon svih uspjeha naših sportaša na olimpijskim igrama, vrijeme je da revidiramo tu uredbu. Poslije razgovora s čelnicima HOO-a i nacionalnih saveza, zaključili smo da nitko od nas, bez obzira na to je li riječ o diplomaciji ili Hrvatskoj turističkoj zajednici, ne može to nadomjestiti pa ćemo podići jednokratne državne nagrade za sportska postignuća – najavio je premijer Plenković. 

Komentara 7

DU
Deleted user
16:17 14.08.2017.

sport je posao i sportske udruge klubove treba privatizirati profit interes je i u sportu na prvom mjestu a ostalo su politicke price komu treba dati vise novaca za nagradu vrhunskom kirurgu ili atleticarki kao da se atleticarka bavi sportomortom iz zabave novac je jedan od velikih motiva vrhunskih sportasa

VV
VVJERODOSTOJNO
20:15 16.08.2017.

Ovom izjavom se vidi da naš dragi Premijer o nekim stvarima nema pojma i da mu je glavna stvar prodaje demagogije i skupljanje jeftinih poena.......nažalost od naše najbolje i najtrofejnije sportašice napravio je fikus i bacio je na područje gdjeje vladaju lešinari, kvazi menađeri, isluženi političari, isluženi sportaši i razni likovi kojima je glavni cilj uhvatiti što više plijena a za sport i sportske aktivnosti baš ih briga... Izabrati Janicu, jednu od naših najsvjetlijih sportskih ikona, da se bavi poslom o kojemu nažalost nema pojma, stručnosti ni kompetencije, više je nego podlo........ali što očekivati od vjerodostojne osobe koji kupuje političare ko krumpire na placu i riješava se svojih ministara kao starih čarapa.... Janica je cijeli svoj život provela u trenažnom procesu gdje joj je svaka minuta treninga bila isplanirana od drugih osoba i trenera, tako o toj dimenziji nema pojma, a naročito nema pojma o srategiji razvoja sporta u globalu, o razvojnim programima u sportskim aktivnostima u vrtičima, školama, kod studenata, veterana, invalida Nezna ništa o preventivnim zdravstvanim programima koji se baziraju na sportskim aktivnostima i na svim onim područjima u zdravstvu gdje se uključuju sportski sadržaji....da ne govorimo o novom zakonu o sportu koji treba biti osnovi dokument koji će stvoriti glavne preduvjete za razvoj svih sportskih aktivnosti kako kod profesinalaca, tako i u amaterskom sportu..........

KE
kentie
20:46 17.08.2017.

Lijepo je kako Premijer zbori o košarci. Naime, košarka je bila i ostala najtrofejniji sport svih vremena od drugog svjetskog rata pa do danas na ovim prostorima. Skoro trideset godina se na ovim prostorima igrala svemirska košarka koja je iznjedrila najboljeg europskog igrača svih vremena, neponovljivog i nedostižnog, Dražena Petrovića. Zašto to kažem? Zato jer svim kohortama tih svemirskih igrača, repka je bila svetinja. Ma koji NBA ili NCAA. Npr. Dražen Dalipagić odigra ljetnu ligu NBA-ja, Lakersi ga draftiraju, a on se lijepo okrene i vrati natrag u repku te na Filipinima bepoštedno 40 minuta rešeta koš Sovjeta u finalu svjetskog. Mogao je slobodno gađati i iz svlačionice koliko je bio ubojit i nepogrešiv. Sovjeti su tada doživjeli najteži poraz i najveće poniženje u svjetskoj košarci za sva vremena. Tada je Peter Vilfan kao najmlađi reprezentativac, (to je bila tradicija repke), prilikom povrata u domaju, prvi iz aviona iznio veliki trofej svjetskih prvaka. Dražen "Praja" Dalipagić body builderske konstitucije vam je tada izgledao i djelovao otprilike kao kad bi danas spojili Le Bron Jamesa, Stevena Curryja i Kevina Duranta zajedno u jedno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije