Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Premijer o izborima

Plenković: Problemi u hrvatskom nogometu moraju se početi rješavati

Davor šuker i Andrej Plenković
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
02.12.2017.
u 18:21

- Bilo bi dobro da u tom procesu ima više kandidata, da iznesu svoje prijedloge i da se formalno mogu kandidirati te da na taj način i Hrvatski nogometni savez napravi iskorak i promjene.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u subotu je u Varaždinu, gdje je otvorio novi studentski dom, pričao i o sportu. Na zamolbu novinara komentirao je izbor za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza te najprije istaknuo da sport treba depolitizirati u cijelosti, bez obzira o kojem se savezu radi.

- Važno je da se problemi koji postoje u hrvatskom nogometu počnu rješavati. Nogomet, kao i sport općenito, mora biti onaj proces u društvu kroz koji ljudi uče i o timskom radu, motivaciji i zdravom životu. Sport ne smije pridonijeti tome da se stvaraju podjele između sjevera i juga, između klubova, ne smijemo imati više navijačkoga nasilja", rekao je Plenković te  dodao da mu se čini da je "HNS poprilično zakomplicirao i začahurio svojim statutom mogućnosti kandidiranja".

Davor šuker i Andrej Plenković
1/6

- Bilo bi dobro da u tom procesu ima više kandidata, da iznesu svoje prijedloge i da se formalno mogu kandidirati te da na taj način i Hrvatski nogometni savez napravi iskorak i promjene. Smatram da je to osobito važno kada nam reprezentacija ostvaruje ovako sjajne rezultate kao što je plasman na Svjetsko prvenstvo, gdje se automatski stvara jedno pozitivno ozračje u društvu. I zato se nadam da će svi koji vode nogometni savez voditi računa o tome koliko njegovo djelovanje može imati i simbolički, transformativni učinak na procese u društvu", zaključio je Plenković.

Komentara 22

DU
Deleted user
18:35 02.12.2017.

promjene trebaju sigurno, a posto riba smrdi od glave, znaci prvo uvesti reda u drzavi i sudstvu pa ce se i nogomet sam od sebe dovesti u red

DU
Deleted user
18:59 02.12.2017.

Nakon samoubojstva Slobodana Praljka u haaškoj sudnici u središnjici HDZ-a na Trgu žrtava fašizma u Zagrebu dogodio se incident. Dopredsjednik udruge hrvatskih vojnih specijalaca, Ivor Bukovac, revoltiran presudom haškog suda te smrću Generala Slobodana Praljka, ušao je u prostorije središnjicee na Trgu žrtava fašizma te tražio Plenkovića, da bi mu, kako kaže – pljunuo u lice.

Avatar sv.ilija
sv.ilija
18:48 02.12.2017.

Pođi rješavati od Slavonskog Broda gdje ovaj predsjednik županijskog nogometnog saveza uništio nogomet zadnjih 10 godina kao nikad niko, ali nećeš zato što je iz tvoje stranke pa prodaješ samo demagogiju takvim izjavama

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije