Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 157
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JAVIO SE I JANDROKOVIĆ

Plenković izrazio sućut pa otkrio nepoznat detalj o Krasnodaru Rori

Zagreb: Izjave za medije nakon sjednice Nacionalnog vijeća za uvođenje eura
Zeljko Lukunic/PIXSELL
12.11.2020.
u 12:27

Ističe i da je Krasnodar Rora od šibenskog Šubićevca, preko Maksimira i belgijskog Standarda do francuskog Nancyja virtuoznom igrom uveseljavao navijače, a dao je svoj obol i u odgoju mladih nogometaša

Predsjednik Vlade i HDZ-a Andrej Plenković uputio je u četvrtak sućut obitelji u povodu smrti hrvatske i svjetske nogometne legende Krasnodara Rore poručivši kako će Rora zauvijek ostati upisan u hrvatskoj sportskoj povjesnici.

- Poštovana obitelji, sa žaljenjem sam primio vijest o iznenadnoj smrti gospodina Krasnodara Rore, hrvatske i svjetske nogometne legende, koji je bio i član Hrvatske demokratske zajednice. Član jedne od najsjajnijih Dinamovih momčadi, za koju je tijekom deset godina provedenih u plavom dresu, u 459 utakmica postigao 90 pogodaka, ostat će zauvijek upisan u hrvatskoj sportskoj povjesnici -navodi Plenković u izrazima sućuti.

Ističe i da je Krasnodar Rora od šibenskog Šubićevca, preko Maksimira i belgijskog Standarda do francuskog Nancyja virtuoznom igrom uveseljavao navijače, a dao je svoj obol i u odgoju mladih naraštaja nogometaša.

Sućut je izrazio i Gordan Jandroković.

- Poštovana obitelji Rora, u ovim teškim trenutcima za vas i vašu obitelj, primite izraze najiskrenije sućuti u ime Hrvatskoga sabora i osobno. Gospodin Krasnodar Rora ostat će zapisan u povijesti hrvatskog sporta kao jedan od najboljih nogometaša ikada, koji je sa slavnom zlatnom generacijom Dinama ostvario mnoge pobjede. Osvajanje Kupa velesajamskih gradova 1967., zahvaljujući pogotku gospodina Rore u finalu, ostaje najveći uspjeh hrvatskog klupskog nogometa do danas. Svojim velikim talentom, igračkim kvalitetama, motiviranošću, borbenošću i sportskom strašću dao je velik doprinos razvoju i promociji nogometa i sporta u Hrvatskoj. I zato može biti uzor mnogim mlađim sportskim naraštajima - stoji u priopćenju.

Podsjetimo, dva dana nakon što se na komemoraciji Slavena Zambate oprostio od svojega nekadašnjeg kapetana i suigrača, preminuo je i Krasnodar Rora, još jedan član  Dinamove "zlatne generacije" iz 1967.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
13:06 12.11.2020.

Korona uzima svoj danak i svoje procente.

TH
thirtysix
12:56 12.11.2020.

Jel može koja vijest da se politika ne ugura u nju?

Avatar Adminjetrica
Adminjetrica
16:45 12.11.2020.

Sto je zvezdasa plenkovica briga za hrvatske sportaše?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije