Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKA LIGA

Plavi znaju kada treba potegnuti pravu kartu, a sada su oni na štihu

Viktoria Plzenj - Dinamo
Foto: Igor Kralj/Pixsell
1/8
16.02.2019.
u 08:03

Plavi su napravili dvije pogreške, ali i dalje imaju rezultat kojim se mogu nadati u konačni uspjeh, ali morat će biti bolji da nas ne podsjete na stari Dinamo koji je obično u ključnim utakmicama ispadao nakon nekih glupih pogrešaka

Kad 49 godina europsko proljeće gledate samo na televiziji, kad stalno izlazite u Europu, a iz nje se uvijek vraćate s dolaskom zime, onda je jasno da su sada, kad je Dinamo postigao povijesni uspjeh, apetiti porasli.

Također, u našim nezasitnim očima već smo vidjeli finalista Europske lige, mnogi su Dinamo vidjeli kao europsku velesilu koja će se prošetati Plzeňom, popiti pokoje pivo u gradu u kojem se taj kvalitetni nektar proizvodi te kući odnijeti uvjerljivu pobjedu. Pa da će u punom Maksimiru biti samo službena proslava ulaska u osminu finala.

>> Pogledajte što novinari VL-u kažu o Dinamovom nastupu protiv Viktorije

Dinamo nas je godinama uvježbao u pesimistične poglede, kako i ne bi kad je uvijek važne utakmice gubio, znao je biti i dobar, ravnopravan, ali uvijek se nešto ispriječilo, nekakva stativa, busen, “austrijski zločinac”, smrznuti teren... Svaki put na put je modrima stalo nešto drugo.

Česi znaju igrati

Je li Dinamo sada drukčiji nego nekad kada je znao igrati i briljantno, ali bi uvijek negdje zapeo i ovakve utakmice obično gubio nakon jedne pogreške. Sad su plavi napravili dvije pogreške, ali i dalje imaju rezultat kojim se mogu nadati u konačni uspjeh, ali morat će biti bolji da nas ne podsjete na stari Dinamo koji je obično u ključnim utakmicama ispadao nakon nekih glupih pogrešaka.

Dosad nas je Bjelica naučio na bolja, kvalitetnija i pametnija izdanja plavih i zato njegovim dečkima treba dati kredit i vjerovati im da mogu u Zagrebu nadoknaditi taj minimalni zaostatak. Ipak su zabili gol u gostima i dovoljna im je i 1:0 pobjeda.

No, uvjerili smo se da taj uzvrat u Maksimiru sigurno neće biti formalnost, da i ti “nekakvi” Česi znaju igrati nogomet, pa kad nisu skinuli gaće u Ligi prvaka igrajući s Realom, Romom i CSKA, nisu ih skinuli ni u utakmici s Dinamom.

I nakon te utakmice u kojoj su plavi sami sebi skuhali poraz, dopustili neočekivani preokret u trenucima kad su bili bolji, kad su konce utakmice držali u svojim rukama, ne vjerujemo da se vraća onaj stari neuspješni Dinamo koji nas je naučio uglavnom na europska razočaranja.

Viktoria Plzenj - Dinamo
1/16

Ovo je samo možda jedna dobra odgojna pljuska koja će poslužiti i Bjelici da dečke još malo dotjera. Ako su mogli 55 minuta u Češkoj, onda mogu i cijelu utakmicu u Maksimiru biti koncentrirani, ako su to mogli igrajući protiv Fenera, Anderlechta, Spartaka i ostalih europskh suparnika tijekom sezone, onda mogu i u utakmici s Viktorijom. Da se ne vraća stari Dinamo mogu nas uvjeriiti samo plavi.

Bjelica je spomenuo da se Viktoriju podcjenjivalo prije utakmice. Dobro, možda se na Čehe nije gledalo kao na Fener ili neki drugi klub zvučnog imena, ali ne bismo rekli da ih se baš podcjenjivalo. Ako ih je netko podcijenio, onda su to njegovi igrači.

Ili su podlegli nekim podcjenjivačkim naslovima, ali opet, nije to pogreška nekog autora, već pogreška igrača, oni od takvih teza nisu smjeli progutati mamac.

I zato je ovo dobra škola i za njih. A nama se nudi nova prilika u Maksimiru, vrijedi je gledati na stadionu ili uz TV ekran ako već niste uspjeli nabaviti ulaznicu jer uvjereni smo da će u četvrtak istrčati novi, a ne onaj nekadašnji gubitnički Dinamo.

Uostalom, Bjelica i njegovi igrači tijekom jeseni su nam ponudili jako puno dobroga i nema razloga da im netko počne ne vjerovati zbog dvije glupe pogreške, zbog slabijih pola sata utakmice. Uostalom, imaju rezultat kakav bi mnoge momčadi potpisale na gostovanju, minimalni poraz s postignutim golom u gostima uvijek je bio zalog za optimizam.

>> Pogledajte video: u Plzenu se Boysi potukli s policijom

Plavi, ovi novi plavi dečki, na potezu su i na štihu, samo trebaju odigrati pravog aduta i dobit će i tu partiju.

Bez gluposti na tribinama

Puno su puta pokazali da znaju potegnuti pravu kartu, pokazali su to dobrim dijelom i u prvoj utakmici s 55 minuta zrele igre, s golom kakav bi se mjesecima vrtio na europskim sportskim pregledima da ga je postigla neka zvučna europska momčad.

No, barem smo mi mogli uživati u toj majstoriji Petkovića i Olma, a vjerujemo da će svi Bjeličini dečki pokazati raskoš te momčadi u četvrtak od 18.55 sati na maksimirskoj “ljepotici”.

Jedino ne bismo voljeli vidjeti gluposti na tribinama, pirotehniku, neprimjereno skandiranje... Kad bi 30.000 ljudi navijalo kao u četvrtak onih 600 koji su imali pravo ući na tribinu, onda bi to bio pravi pobjednički dekor koji bi zamaskirao i “ruglo na kraju grada”.

No, ni to neće potrajati, barem prema još jednom obećanju mjerodavnih (ha-ha). Da bar obećaju i sagrade stadion kakav ima Viktoria, ne treba biti ništa veći ni bolji. Ali, sad se prvo plavi trebaju pobrinuti za rezultat, možda i tako malo pritisnu gradske vlasti da se pokrenu oko Maksimira.

>> Pogledajte video tučnjave Boysa i policije u Plzenu

Komentara 8

FR
freeshooter
18:54 16.02.2019.

Sve je to plod naše greške, te neispraćenih igrača Ademija i Petkovića, više je u domeni sreće. Ničim me nisu impresionirali, zato vjerujem u prolaz, drugo poluvrijeme nismo smjeli stati, trebali smo odmah ići na pritisak i drugi gol, igrači ili Bjelica, svejedno, greška je, no nema veze, ispravit ćemo, i bit će veći gušt, moramo ići na gol, i to će donjeti našu igru, bit ćemo i kompletni, i da, igrali smo stalno sa igračem manje, Šitum, pa splašeni Atiemwen. Prolazimo, bit će nezapamćena fešta, koju ćemo ponoviti još dvije runde, do polufinala.

MK
MKGRA
10:36 16.02.2019.

Kako možeš nazivati Stadiom Maksimir na kraju grada? Plus toga Zagrebu stadion za 12000 gledatelja ti si smjesan novinar ?

DU
Deleted user
09:26 16.02.2019.

Ili si bolji ili nisi!? Od 100 utakmica možeš jednu dobiti na sreću!? Kakve karte, ako su bolji buju dobili!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije