Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Protiv tehnologije

Platini protiv VAR-a: Pa s njim je Hrvatska oštećena u finalu SP-a!

Hrvatska - Francuska
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
29.08.2018.
u 20:53

"Zašto su svi glavni suci za VAR? Jer pokriva njihova leđa, suci su uvijek na strani onih koji ih hrane"

Bivši predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini smatra kako Video Assistant Referee ili skraćeno VAR "ubija" nogomet i nije donio više pravde u ovaj sport.

Platini, koji je dugogodišnji kritičar tehnologije u nogometu, smatra kako VAR služi samo za zaštitu nogometnih čelnika.

>>Pogledajte kako su Modrić i društvo dočekani u Zadru

"VAR nije donio više pravde nogometu. Poznajem FIFA-u, njihov posao je pronaći statistiku koja im odgovara. U najboljem slučaju videozapis zaista može pomoći u prosuđivanju je li lopta prošla liniju ili nije. Ili kod zaleđa jer se te odluke temelje na određenim činjenicama," kazao je Platini u razgovoru za L'Equipe.

Platini je za svoje tvrdnje naveo primjer iz finala svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske.

"U finalu Svjetskog prvenstva koristio se VAR, ali kod prvog francuskog gola nije bio prekršaj. Kod jedanaesterca je službenik VAR-a zvao suca koji je postao vrsta lutke. Postavlja se pitanje je li bilo ili nije bilo hrvatske ruke? Cijela Hrvatska smatra kako je ruka nehotična, dok je cijela Francuska tražila kaznu," kazao je Platini.

>>Pogledajte najbolje trenutke dočeka u Zagrebu

Platini smatra kako će u budućnosti možda kapetani i vratari imati slušalice, a treneri će moći razgovarati s njima i voditi ih tijekom utakmice.

"Time ćemo sigurno ubiti nogomet, kao što se već dogodilo u biciklizmu i Formuli 1. Već smo ubili suce," dodao je.

Platini smatra kako su suci za VAR jer smanjuje njihovu odgovornost.

"Zašto su svi glavni suci za VAR? Jer pokriva njihova leđa, suci su uvijek na strani onih koji ih hrane," zaključio je Francuz.

Hrvatska - Francuska
1/14

Komentara 42

MO
mobitel20
21:02 29.08.2018.

Naravno da smo pokradeni. Naravno da Perisic nije mogao reagirati nakon sto je onaj francuz promasio loptu metar ispred njega! Naravno da to nebi sudili na drugoj strani. Naravno da je Platini tu u pravu! Ali unatoc tome, VAR treba uvesti na sve utakmice i precizirati tko ga i kada aktivira. Treba to pravo dati, barem jednom po poluvremenu, i objema ekipama. Nesto slicno kao u tenisu ili odbojci. I ne, nece to "usporiti igru", jer i ovako igraci "uzimaju daha", kod prekrsaja, kornera...

DM
drazen.muhvic
22:49 29.08.2018.

Čim je ovaj mafijaš protiv nečega ja sam za to.

Avatar Idler 3
Idler 3
22:13 29.08.2018.

VAR u načelu treba ostat sam kaj pravila treba dotjerat. Zmišljeni prekršaj na Griezmanu, potom Pogba iz zaleđa riva Manžu s leđa....redom sučevi propusti no gdo je trebal iskat pregledavanje VAR-a? Jel to naš kapetan il izbornik - e tu je problem ?!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije