Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 89
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČVRSTO ODLUČIO

Platini nakon oslobađajuće presude: Ne želim se vraćati, moja obitelj i ja zaslužujemo mir

Dubrovnik: Konferencija za medije UEFA-e koju je predvodio Michel Platini
Grgo Jelavic/PIXSELL
16.07.2022.
u 22:52

"Nisam najavio svoje povlačenje. Ali neću se vratiti u institucije koje su me slomile. Ne želim raditi s Fifom ili Uefom ili Francuskim savezom. To je odluka koju sam donio davno," poručio je bivši francuski nogometaš.

Bivši predsjednik Europske nogometne federacije (UEFA) Michel Platini (67) ne razmišlja o povratku u nogomet kao dužnosnik nakon oslobađajuće presude za korupciju na švicarskom sudu.

Podsjetimo, sud u Bellinzoni je osmog srpnja oslobodio Platinija i bivšeg šefa Međunarodne nogometne federacije (FIFA) Seppa Blattera optužbi za lažni transfer novca.

Optužnica ih je teretila za neovlaštenu isplatu Platiniju dva milijuna švicarskih franaka iz Fifine blagajne, koja je provedena 2011. Obojica optuženika su tvrdila da nisu počinili nikakvo kazneno djelo, a da je taj iznos bio Platinijev honorar koji mu je Fifa bila dužna isplatiti za njegovu savjetničku ulogu.

"Ne želim se vratiti u taj svijet," rekao je Platini u intervjuu za televizijski kanal LCI.

"Nakon godina medijske pompe, želim živjeti u miru. Mislim da ja i moja obitelj zaslužujemo medijsku stanku," dodao je.

Međutim, Platini ne želi da se ovaj korak shvati kao njegov potpuni odlazak iz nogometa.

"Nisam najavio svoje povlačenje. Ali neću se vratiti u institucije koje su me slomile. Ne želim raditi s Fifom ili Uefom ili Francuskim savezom. To je odluka koju sam donio davno," poručio je legendarni francuski nogometaš.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije