Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Izgubljena utakmica

Platini je bio u rangu Messija i Cristiana Ronalda, ali ljagu sa svojeg imena teško će oprati

Michel Platini
Foto: Press Association/Pixsell
1/3
19.06.2019.
u 07:48

Utvrđeno je da se nekoliko desetaka puta sastao s doživotno izbačenim iz nogometa, bivšim predsjednikom Azijskoga nogometnog saveza Mohammedom bin Hammamom. Navodno je prodao svoj glas

Kad biste u momčadi imali pravoga nogometnog majstora, a sudac vam dosudi slobodni udarac na 20-ak metara, znalo bi se reći da se uprava kluba već ljubi i slavi pogodak. Ta priča svakako je pila vodu kad bi Michel Platini uzimao loptu prije izvođenja slobodnog udarca, takvo majstorstvo rijetko se viđalo.

On je bio nogometni genij, u rangu današnjih megazvijezda Lea Messija i Cristiana Ronalda. Mlađi ga se možda ne sjećaju, ali Platini je bio pojam. Uostalom, s njim je Francuska 1984. postala europski prvak kao domaćin, a dvije godine kasnije tricolori su se okitili svjetskom broncom.

Ne treba smetnuti s uma da je Francuska 1998., kad je Hrvatska osvojila broncu, došla do zlata i da je u tome uloga Platinija preko organizacijskog odbora bila ogromna.

Platini je, uz reprezentativni dres, čuda radio kao igrač Juventusa, tri godine zaredom bio je najbolji strijelac kluba, tri godine zaredom bio je izabran za najboljeg europskog igrača. Imao je ugled u nogometnom svijetu kakvim se malo tko može podičiti. No, taj veliki nogometaš sad si je zabio nekoliko autogolova, postao je mister promašaj i ljagu sa svojeg imena teško će oprati.

Ionako je već bio obilježen, zajedno s predsjednikom Fife Seppom Blatterom izbačen je 2015. iz nogometa, nakon što je osam godina bio predsjednik Uefe. Sad je ponovno u pritvoru, ponovno je sporno dodjeljivanje Svjetskog prvenstva Kataru (2022. godine). Utvrđeno je da se nekoliko desetaka puta sastao s doživotno izbačenim iz nogometa, bivšim predsjednikom Azijskoga nogometnog saveza Mohammedom bin Hammamom. Navodno je prodao svoj glas.

Očito ni on nije bio imun na novac, njegov zov bio mu je jači od velikog ugleda koji je imao, dao se uplesti u mrežu korupcije. Iz koje će teško izići, mnogo teže nego što su golmani vadili loptu iz svojih mreža kad je on krasno pucao svoje slobodnjake. No, Platini sad više nije sinonim za slobodnjak, nije ni slobodan, a teško da će predriblati zakone. Nije ni zaslužio da dobije tu utakmicu, za nas ju je ionako već odavno izgubio.

>>> Pogledajte što je Davor Šuker rekao o utakmici reprezentacije u Splitu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije