Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ADIOS GALACTICOS!

Pjanić uništio snove preskupog Reala i odveo Lyon u četvrtfinale!

Miralem Pjanić
AFP
10.03.2010.
u 23:05

Nogometaši francuskog Lyona odigrali su u Madridu 1:1 protiv Reala u uzvratnoj utakmici osmine finala Lige prvaka, što im je bilo dovoljno za prolaz u četvrtfinale.

Jedan lagani trk poput gazele Miralema Pjanića i topovski udarac srušili su i slomili najskuplju momčad u povijesti nogometa. Taj pogodak u smiraj uzvrata osmine finala Lige prvaka za konačni rezultat Real - Lyon 1:1 presudio je Galacticosu 2.

Pobjedom u prvom srazu Francuzi su napravili pothvat i otišli u četvrtfinale, a Real ih u dosadašnjih 6 utakmica koliko su odigrali nikada nije pobijedio.

Guti: Bili smo sebični

Zanimljivo, tom istom Pjaniću Miroslav Blažević nije vjerovao uoči prve utakmice doigravanja za SP u JAR-u. Izbila je velika svađa, Pjanićev otac napao je Ćiru koji ga je pak uvrstio u momčad za uzvrat. Ali tada mu ni Pjanić nije pomogao. Lovrenov (nema pravo nastupa u Ligi prvaka jer je igrao za Dinamo u Europi, op.p.) Lyon tako je raskrinkao momčad koja vrijedi 504 milijuna eura, čiji najbolje plaćeni igrač Cristiano Ronaldo godišnje zarađuje 13 milijuna eura, a prati ga u stopu Kaka sa 11,5 milijuna eura.

Taj dvojac sinoć je u prvom poluvremenu nešto i pokušavao. Ronaldo je sve anulirao već u šestoj minuti, Kaka je imao jednu prigodu, no španjolska je momčad u nastavku utakmice potpuno nestala. A Lyonov trener Puel u nastavku je odlučio napasti Madriđane, što mu se na kraju i isplatilo. Bila je to ona idealna kombinacija.

– To je velika sramota. Još se jednom pokazalo da smo mi skupina individualaca, a ne prava, kompaktna momčad. Bili smo sebični. Svaka je eliminacija bolna, ova posebno – rekao je kapetan Reala Guti.

Za Manuela Pellegrinija, koji je proteklog ljeta u ruke dobio dva od tri posljednja vlasnika Fifine nagrade za najboljeg svjetskog igrača (Ronaldo, Kaka), to bi mogao biti početak kraja. Iako su na vrhu španjolskog prvenstva gdje vode veliku bitku s Barcelonom, Perez tom strategu najvjerojatnije neće produljiti ugovor.

Pellegrini još trener

– Poraz je bolan, ali ne treba sada odmah govoriti o Pellegrinijevoj smjeni. Trebamo sjesti i dobro razmisliti. Imamo trenera koji još uvijek stvara ovu momčad ­– pokušao je opravdati Pellegrinija direktor Valdano.

Real već šestu sezonu zaredom posrće u osmini finala Lige prvaka, a posebno je bolan udarac i spoznaja da se finale ovogodišnje Lige prvaka igra baš na Realovu stadionu Santiago Bernabeu.

 

Liga prvaka, uzvratna utakmica osmine finala:

Real Madrid – Lyon 1-1 (Ronaldo 6 / Pjanić 75), prva utakmica 0:1

Komentara 4

ZM
zmaj5
23:36 10.03.2010.

Ovaj poraz je dokaz da nije sve u novcu i skupo plaćenim i preplaćenim igračima. Ova momčad je umjetna tvorevina,nema veznog reda,obrana pušta,ne možeš danas igrati sa dva tri igrača bez koncepcije pa se oslanjati na individualne poteze.Momčad se stvaraara nekoliko godina. Svima je to jasno osim Perezu,možda sada posegne za još love da dovede pola momčadi Barce i Uniteda,idiot. Bolje da je nešto podijelio nama na forumu-:))

RA
rajko
07:46 11.03.2010.

E neka ste ispali..bas mi je drago.Lyon je bio bočji i srcaniji

OB
-obrisani-
10:03 11.03.2010.

Lyon svaka vam cast.....real nastavlja tradiciju pokupuju najbolje i redovito ispadaju u osmini lige prvaka......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije