Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dinamo - Juventus 0:4

Marko Pjaca: U tri mjeseca mi se promijenio život, a svoje dresove sam dao Pavičiću i Fioliću

Marko Pjaca
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
1/10
28.09.2016.
u 00:25

U Italiji je drugačiji i život i nogomet. Još se privikavam na sve to, vjerujem da ću se što prije nametnuti treneru, pa početi i sve više igrati - kaže Pjaca

Dinamo je poražen i u dvoboju 2. kola Lige prvaka, Juventus je ozbiljno shvatio gostovanje u Maksimiru, pa lakoćom slavio 4:0. Nogometaši Dinama nisu tragično shvatili ovaj poraz, već su uzdignute glave napustili svlačionicu...

- Mi smo dali sve od sebe, nismo se štedili i to je najvažnije. Bilo je dosta posla, Juventus je pokazao da su 'drugi svijet', a mi se sada okrećemo budućnosti. Hvala navijačima na podršci, ispunio mi se dječački san, zaigrao sam na punom Maksimiru. Nadam se da ćemo i u budućnosti imati njihovu podršku, ali da ćemo im na travnjaku vraćati uspješnijim rezultatima - poručio je Adrian Šemper, piše Goal.

Mario Šitum na neprirodnom desnom boku odigrao je sasvim solidnu utakmicu...

- Juventus je jedna od četiri najjače momčadi Europe, teško je igrati protiv njih. Mi smo se postavili defanzivno, primili smo neke pacerske golove koje se protiv takvih ekipa ne smiju primati. Imali smo prigodu za 1:1, bilo bi ljepše da smo postigli taj gol - kazao je Mario Šitum, pa nastavio:

- Mi se sada okrećemo HNL-u, domaća nam je liga ipak na prvom mjestu. Ne smijemo dati Rijeci da nam pobjegne, tu je i taj Osijek. Sada se okrećemo Hajduku. Desni bek? Da, to je atipično za mene, ali ja sam vojnik kluba i za Dinamo ću igrati što god treba. Mislim da sam to odradio dobro.

Marko Pjaca u Maksimiru je dobio veliki pljesak, bivši igrač Dinama dugo će se sjećati svog povratka u Zagreb...

- Bilo je lijepo, pun Maksimir, lijepa atmosfera. Uvijek se lijepo vratiti ovdje. Mi smo upisali veliku pobjedu, sada se nadamo da ćemo nastaviti ovako - poručio je Marko Pjaca pa prokomentirao svoj ulazak u igru:

- Haha, jesam zahvalio sam Dybali jer je izbacio loptu, pa da uđem u igru. Smijao sam se pored aut-linije, zadnji put sam također dugo čekao za ulazak na teren."

Kako vas se dojmio Dinamo?

- Realno, mi smo kvalitetnija momčad od Dinama. Ne kažem da su modri loša momčad, ali mi smo ozbiljno shvatili ovu utakmicu, pa došli po pobjedu.

Kome ste darovali dres?

- Dres? Svoje sam dao Fioliću i Pavičiću.

Koliko vam se život promijenio u protekla tri mjeseca?

- Sve mi se promijenilo u životu. Baš sve. Stigao sam u novi grad, u Italiji je drugačiji i život i nogomet. Još se privikavam na sve to, vjerujem da ću se što prije nametnuti treneru, pa početi i sve više igrati - završio je Pjaca...

Gonzalo Higuain zabio je i u Maksimiru...

- Rezultat sugerira da je bilo lagano, ali meni je to izgledalo puno teže. Srećom, zabili smo na vrijeme, pa utakmicu mirno priveli kraju. Sve je bilo lakše nakon vodećeg pogotka - poručio je Higuain...

Komentara 2

DM
drazen.muhvic
06:20 28.09.2016.

Realno, Pjaca je odigrao onako kako je odigrao i sve dosadašnje utakmice u Juventusu: ulazak u zadnjim minutama (po NBA terminologiji trash-time), za to vrijeme napravi jedan kakav-takav prodorčić uz slabašan šut, ali kada pročitate izvješća naših piskarala sa tih utakmica ispada da je Pjaca svjetska klasa, a Allegri neznalica koja ga drži na klupi. Uostalom, u sistemu koji Juve igra (3-5-2) Pjaca realno nema mjesto u postavi, jedino kada se tijekom igre mijenja sustav u 4-4-2, kao u Zagrebu jučer. Možda jednog dana postane vrhunski, ali od toga je još jako daleko, kao što je od toga sve dalje i Mandžukić (samo što on ide u suprotnom smjeru).

KA
kažemja
09:33 28.09.2016.

Juventus igra na tri kolosijeka i puno će se igrači trošiti tako da Pjaca ima još dosta šanse da počne igrati sve više.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije