Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 109
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL doigravanje

Pittsburgh na korak od osvajanja Stanleyjeva kupa

Pittsburgh Penguins - San Jose Sharks
Foto: Reuters/PIXSELL
1/10
07.06.2016.
u 09:27

Ako pobijede u četvrtak to će za Pittsburgh biti prvi veliki naslov osvojen na domaćem ledu

Pittsburgh Penguins se nalaze jednu pobjedu od naslova prvaka NHL-a nakon što su u četvrtoj utakmici finala sa 3:1 pobijedili San Jose Sharkse i u seriji poveli također sa 3-1.

Penguins sada imaju priliku osvojiti svoj četvrti Stanleyjev kup, prvi nakon 2009., u četvrtak kada se serija opet seli u Pittsburgh gdje će se igrati peta utakmica.

Svaki od prijašnjih naslova (1991., Minnesota North Stars; 1992., Chicago Blackhawks; 2009., Detroit Red Wings), osvojeni su u gostima.

Ako pobijede u četvrtak to će za Pittsburgh biti prvi veliki naslov osvojen na domaćem ledu

Penguins su poveli u prvoj trećini pogotkom Iana Colea kojem je to prvi gol u 105 utakmica regularnog dijela sezone i doigravanja. 

Centar Penguinsa Jevgenij Malkin zabio je drugi gol nakon dvije i pol minute igre u drugoj trećini za vodstvo od 2:0.

Osam minuta nakon početka zadnje trećine San Jose smanjuje na 2:1 pogotkom Melkera Karlssona, ali onda devet minuta kasnije Eric Fehr povećava prednost Penguinsa na 3:1 i zaključuje pobjedu.

Vratar Pittsburgha Matt Murray upisao je na kraju 23 obrane.

>>Osvajač Calderovog i Gagarinovog kupa stiže u brlog zagrebačkih Medvjeda

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije