Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TENISKA LEGENDA

Pilić: Marin može i bolje, a sada ima veliki naboj da osvoji turnir!

marin čilić portal
Foto: Daniel Kasap/Pixsell
08.09.2014.
u 12:00

– Činjenica je da je već protiv Berdycha, iako on nije igrao tako dobro, Marin pokazao odličnu formu. Vidjelo se da je snažniji, da bolje servira i reternira – prokomentirao je Čilićev nastup na US Openu Pilić.

Za Nikolu Pilića slobodno se može reći da je ponajbolji svjetski teniski trener. Pilić je i više od toga, član famoznih Handsome eight, a onda i jedan od utemeljitelja ATP-a, profesionalnog tenisa kakvog poznajemo danas. Jedan je od sada već četiri Hrvata koji je dogurao do finala nekog Grand Slam turnira, uz Željka Franulovića, Gorana Ivaniševića i sada Marina Čilića. Kada je te nezaboravne 2001. godine Goran Ivanišević s "wild cardom" osvojio Wimbledon, prvi Hrvat s naslovom Grand Slama priznao je da je za to umnogome zaslužan – Pilić. Nekako sudbinski, i Marin Čilić moći će o svojem američkom uspjehu reći da je za nj umnogome zaslužan – Ivanišević.

Snažniji nego prije

– Činjenica je da je već protiv Berdycha, iako on nije igrao tako dobro, Marin pokazao odličnu formu. Vidjelo se da je snažniji, da bolje servira i reternira – prokomentirao je Čilićev nastup na US Openu Pilić.

– No, i u wimbledonskom četvrtfinalu vidjelo se da ima i puno više samopouzdanja, što je pogotovo bilo u uočljivo u drugom i trećem setu u meču protiv Novaka Đokovića. Morao je zaključiti da, ako tako može igrati protiv svjetskog broja jedan, onda se nema što bojati bilo koga drugog – kaže naš iskusni trener.

– Goranov se utjecaj odmah vidi i to pogotovo na prvom servisu koji je Marin znatno popravio i sada servira daleko više asova nego proteklih godina. Goran je igrao polufinala i finala Grand Slamova. Pogledajte Ivana Lendla i Andyja Murraya. Murray sigurno ne bi ovoliko postigao bez Lendla – komentira Pilić utjecaj Goranova iskustva na sjajni Marinov rezultat.

– Sada Marin ima veliki naboj da osvoji turnir, što bi i za nas bilo dragocjeno s obzirom na to da smo u svim ostalim sportovima ove godine podbacili. Nije toliko važno što Nishikori ima 5-2 protiv Marina, ne vjerujem da on može dva meča zaredom ponoviti igru kakvu je pokazao protiv Đokovića. Sigurno je da Nishikori igra bolje nego prije, ali i Marin je jako napredovao i igra puno bolje – govori nam višestruki osvajač Davisova kupa.

Sjajna logistika

– Marin može i bolje od ovoga. Mlad je, sad je tu i Goran, logistika za pravog igrača mora biti stopostotna i Marin sada to ima – kaže Pilić i nastavlja s komentarom činjenice da je ovo prvi put nakon devet godina da u finalu Grand Slama ne igra netko iz četverca Đoković – Federer – Nadal – Murray.

– Ipak, na mlađima svijet ostaje. Ne možete očekivati od Novaka Đokovića da svaki turnir odigra na istom nivou, da se uvijek isto vrti kao perilica rublja. Konkurencija je danas velika, a time je ovaj Marinov uspjeh i veći – ističe Pilić. Te 2005. na Australian Openu sličnu je priču ispričao i Marat Safin.

– On je imao golem potencijal, čak je i Sampras za njega govorio da je kao da je došao s nekog drugog planeta. Međutim, Safin nije bio pravi profesionalac i nije nikad opravdao očekivanja – kaže Nikola Pilić.

>> Evo zašto će Marin Čilić pobijediti Nishikorija i osvojiti US Open

Komentara 13

Avatar LiberAlniGad
LiberAlniGad
13:01 08.09.2014.

Obožavam kad me Marin ovako pozitivno iznenadi. Bio sam prvi koji ga je kritizirao, a sad se samo mogu pokriti po ušima. Svaka čast. Nemoj samo da ti je sad u glavi kako je finale dovoljno. Razbi Japanca, jer to sigurno možeš.

ZA
zagreb1111111111
12:41 08.09.2014.

Pilić se uvijek javlja kada nekome krene. Skoro da ispada da na tome skuplja uspjehe.

Avatar flame
flame
12:58 08.09.2014.

Ajmo, Marine! Hrvatska Hercegovina je uz tebe!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije