Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BOKSAČKI PRIJEPORI

Pijetraj: Nisam udaljio Šivoliju iz ringa

Hrgović Sep
Dražen Brajdić
08.11.2012.
u 18:08

Bivši boksački izbornik Leonard Pijetraj oštro je demantirao mnoge navode predsjednika Roberta Pauletića

Nakon televizijskog istupa predsjednika Hrvatskog boksačkog saveza Roberta Pauletića, javnosti se obratio u tom razgovoru često spominjani Leonard Pijetraj, bivši izbornik i glavni trener Boksačkog kluba Leonardo koji je suspendiran, baš kao i BK Borovo.

On je priopćenjem reagirao na većinu Pauletićevih izjava, što vam prenosimo u cijelosti.

Robert Pauletić:
– Dobio sam veliko povjerenje velike većine boksačkih klubova u Hrvatskoj. Izabrali su me apsolutnom većinom od 22 glasa i jednim suzdržanim.

LAŽ
U HBS je udruženo 49 klubova i Zagrebački boksački savez. Dakle, 22 glasa teško se mogu nazvati „povjerenjem velike većine boksačkih klubova u Hrvatskoj“.

Robert Pauletić:
– Stanje u hrvatskom boksu trenutačno je dosta loše, blizu katastrofe. To je posljedica četverogodišnje vladavine generala Kruljca i njegove ekipe. U tom razdoblju veći dio vremena Leonard Pijetraj figurirao je kao izbornik reprezentacije koju je pretvorio u privatni kamp.

LAŽ
Leonard Pijetraj počeo je raditi kao izbornik u veljači 2010., a već u listopadu 2011. onemogućen je u radu protupropisnim mandatom Ante Vičevića. Glupost o privatnom kampu nema potrebe demantirati.

Robert Pauletić:
– Svi koji su u tom razdoblju bili protiv HBS-a i protiv Pijetraja nisu mogli pristupiti reprezentaciji, pa su se onda jedan po jedan klub izbacivali.

LAŽ
Na sparinge i akcije reprezentacije pozivani su svi hrvatski boksači koji su to zasluživali prema kriterijima izbornika, uključujući i boksače BK Pula, BK Kralj Tomislav i BK Pit Bull. Iz HBS-a je u povijesti izbačen samo jedan klub i to BK Pit Bull iz Splita, a Leonard Pijetraj na to nije imao nikakva utjecaja, jer ni tada, ni prije, ni poslije nije bio član Izvršnog odbora HBS-a.

Robert Pauletić:
– Kad su izgubili kompas, iz HBS-a su izbacili 11 klubova.

LAŽ
Ponekad treba pročitati dokumente. HBS na Skupštini u rujnu 2011. nije izbacio 11 klubova, već izrekao 11 privremenih suspenzija i to ne samo klubovima.

Robert Pauletić:
– Ne možemo više trpjeti stvari koje godinama rade pojedinci iz hrvatskog boksa i koje je na kraju dovelo do toga da nemamo nijednog boksača na OI u Londonu.

LAŽ
U vrijeme kvalifikacija za OI izbornik, doduše protustatutarno imenovan, bio je Mario Šivolija. Na temelju čega za podbačaj u kvalifikacijama Pauletić optužuje Pijetraja?

Robert Pauletić:
– Nema tu nikakvih struja i frakcija. Tu je riječ o dvama klubovima, koji su neposlušni, koji se bore protiv kompletnog hrvatskog boksa.

LAŽ
Podsjetit ćemo da je Pauletić na Skupštini, koju ćemo pokušati osporiti, dobio podršku 22 kluba od 49 registriranih u HBS-u. S obzirom da je BK Leonardo već godinama najbolji hrvatski klub prema broju medalja i natjecatelja na svim hrvatskim prvenstvima, zaista je neobično, da ne upotrijebimo neku jaču riječ, proglasiti ga protivnikom i neprijateljem hrvatskog boksa.

Robert Pauletić:
– Ovdje je riječ o sukobu boksača i birokrata.

LAŽ
Bezobrazno je od Pauletića nazvati sebe boksačem, a jedinog hrvatskog trenera najvišeg AIBA ranga (tri zvjezdice) birokratom.

Robert Pauletić:
– Pijetraj je izbornika udaljio od ringa na reprezentativnom natjecanju.

LAŽ
Leonard Pijetraj nikad nije udaljio izbornika Marija Šivoliju od ringa. S obzirom na to da je o navodnim incidentu u Trabzonu Šivolija šutio punih šest mjeseci, moramo zaključiti da se radi o izmišljenoj optužbi kako bi se opravdalo nepravednu i protupropisnu suspenziju BK Leonardo.

Robert Pauletić:
– Filip Hrgović je zbog nekih umišljenih stvari telefonski prijetio glavnom tajniku i dopredsjedniku HBS-a.

LAŽ
Ovakve monstruozne optužbe sportski dužnosnik ne može iznositi bez dokaza ili pravomoćne sudske presude. U suprotnom se radi o kleveti.

Robert Pauletić:
– Melita Lochert je neovlašteno podignula s računa HBS-a 160.000 i pohranila ih u privatni sef. Račun je prazan i zato boks nema novca za funkcioniranje.

LAŽ
O tome je li gospođica Lochert podignula novac ovlašteno ili neovlašteno odlučit će sud, a novca za funkcioniranje HBS-a moralo bi biti dovoljno, osim ako ga današnji dopredsjednik HBS-a Ante Vičević tijekom svog poništenog mandata od rujna 2011. do lipnja 2012. nije potrošio.

Robert Pauletić:
– BK Leonardo je samo jedan od 40-ak klubova u Hrvatskoj i ima određene uspjehe.

SRAMOTA
BK Leonardo je već tri godine zaredom najbolji hrvatski klub u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji. BK Leonardo je jedini hrvatski klub za koji nastupa pojedinačni i momčadski pobjednik Svjetske boksačke serije (WSB), jedini za koji nastupa četvrtfinalist posljednjeg Svjetskog prvenstva, svjetski juniorski prvak i osvajač jedine međunarodno relevantne medalje u posljednjih šest godina. Krajnje je omalovažavanje nazvati spomenute rezultate „određenim uspjesima“.

Robert Pauletić:
– Očito je da Hrgovića i Sepa ne vode baš kvalitetni pedagozi.

SRAMOTA
Boksači i treneri BK Leonardo uzorno se ponašaju i nemaju nikakvih mrlja, ni incidenata. Pretpostavljamo da je Pauletić kvalitetne pedagoge prepoznao u BK Pula, koji je jedini u posljednje 22 godine imao dopingirane boksače, ili možda u BK Sesvete, koji je bez ikakvih sankcija povukao sve svoje boksače s posljednjeg juniorskog prvenstva Hrvatske (podsjetimo da Stegovni pravilnik i u takvim slučajevima predviđa suspenziju), ili pak u svom BK Pit Bull, čiji je trener Marko Žaja svojedobno razbio razglas tijekom seniorskog prvenstva Hrvatske.

Robert Pauletić:
– Piše se samo o Filipu Hrgoviću, iako je u Trabzonu ispao u četvrtfinalu. A imamo Marka Čalića iz Pule, krasnog tihog dečka, koji je u Trabzonu došao u polufinale. Dakle, postigao je veći uspjeh.

SRAMOTA
Treba biti zlonamjeran da bi se Filipa Hrgovića, najboljeg hrvatskog boksača nakon oproštaja Marija Šivolije, vrednovalo samo na temelju jednog kvalifikacijskog turnira i stavilo u istu rečenicu s Markom Čalićem, boksačem koji izvan hrvatskih granica još nije postigao relevantnu pobjedu. Činjenica je da u Trabzonu Čalić službeno bilježi bolji plasman od Hrgovića, ali bilo bi pošteno reći i to da je u natjecanje krenuo u kasnijoj fazi.

Robert Pauletić:
– Htio bih istaknuti dobre klubove, koji nisu ništa lošiji od BK Leonardo. To su Sesvete, Osijek, Marjan.

SRAMOTA
Sigurni smo da u Hrvatskoj ima klubova u kojima se kvalitetno radi. Vjerujemo Pauletiću na riječ kad kaže da su to Sesvete, Osijek i Marjan, ali rezultati na hrvatskim i međunarodnim natjecanjima, na veliku žalost predsjednika HBS-a, demantiraju da se radi o klubovima koji nisu ništa lošiji od BK Leonardo. Naravno, radujemo se velikom uzletu i masovnoj zastupljenosti spomenutih kolektiva na sljedećim hrvatskim prvenstvima.

Robert Pauletić:
– Leonardo Pijetraj je sposoban samoreklamer. Čujemo samo ja, ja i samo ja.

SRAMOTA
Svako bi se trebao dičiti onime što je postigao svojim znanjem, umijećem, trudom i sposobnostima. BK Leonardo i Leonard Pijetraj su ponosni na svoje rezultate i uspjehe i neće se suzdržavati u njihovu javnom isticanju, posebice u atmosferi linča koju provodi vodstvo HBS-a.

Robert Pauletić:
– Najtrofejnije hrvatske boksače Peru Tadića, Damira Škaru i Marija Šivoliju vrijeđaju i proglašavaju gostioničarima.

SRAMOTA
Poštujemo svu trojicu hrvatskih boksača i njihove medalje, ali njihove sportske uspjehe ne poistovjećujemo s njihovim radom i ponašanjem nakon završetka sportske karijere. Nijedan od njih ne bavi se boksom profesionalno i svakodnevno, pa stoga smatramo da nisu pozvani, ni kvalificirani odlučivati o ljudima koji žive od boksa i za boks.

Komentara 2

VI
vilica
12:03 09.11.2012.

Kakve veze ima Pauletić s boksom, nekak se ne sjećam njega u ringu. Nije li on tip iz Kviskoteke? I nije li se on nedavno žali što su Štrumfovi sinhronizrani kajkavštinom? A sad se i u boks ubacio, stvarno kod nas sve prolazi:(

BA
Batman9
18:56 08.11.2012.

Bla bla bla!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije