Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SVJETSKI KUP

Phelps u Berlinu želi uzvratiti Biedermannu

Michael Phelps
AFP
03.11.2009.
u 16:57

Najbolji plivač današnjice, Amerikanac Michael Phelps, nastupit će na mitingu Svjetskog kupa u Berlinu 14. i 15 studenoga, potvrđeno je u utorak.

Phelps će u Berlinu plivati u disciplinama 200 metara leđno, 200 slobodno i 200 leptir, kao i u štafetama 100 i 200 metara mješovito.

Američki 24-godišnji plivač, koji je na prošlogodišnjim Olimpijskim igrama u Pekingu osvojio rekordnih osam zlatnih medalja, na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Rimu imao je krajem srpnja prvi poraz u zadnje četiri godine. Pobijedio ga je 23-godišnji Nijemac Paul Biedermann u finalu utrke na 200 metara slobodno. Nije samo bio brži od Phelpsa, već je s rezultatom 1:42.00 srušio i Amerikančev svjetski rekord iz Pekinga, i to za 96 stotinki sekunde.

Phelps će priliku za revanš imati u Berlinu. Biedermann, doduše, ima stanovitih problema s ozljedom bedrenog mišića, ali se očekuje da će biti spreman za nastup u Berlinu.

U Berlinu bi trebali zaplivati i vlasnici svjetskih rekorda iz SAD-a, Peter Marshall (50 leđno) i Jessica Hardy (50 prsno). Oboje su svjetske rekorde otplivali na mitingu Svjetskog kupa prošlog mjeseca u Durbanu. Hardy je ostvarila rezultat 29.45 na 50 prsno, a Marshall 22.75 na istoj dionici, ali leđnim načinom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije