Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 87
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KICKER

Petrić najbolje ocijenjeni Hrvat

15.12.2008.
u 14:15

Njemački sportski magazin Kicker ocijenio je nastupe svih igrača u 17. kolu Bundeslige. Mladen Petrić ponovno je bio najbolje ocjenjen nogometaš u konkurenciji Hrvata.

Za svoj pogodak odluke (59. minuta) protiv Frankfurta u pobjedi (1:0) hamburške momčadi, Petrić koji je odigrao 88 minuta ocijenjen je sa 2,5, što je najveća ocjena na utakmici. Istu je za svoje obrane zavrijedio vratar HSV-a Frank Rost, dok je 72 minute dug nastup Ivice Olića, drugoga hrvatskog reprezentativca u redovima četvrtoplasirane momčadi Bundeslige, ocijenjen poražavajućom peticom.

Podsjetimo, Kicker vrednuje izvedbe pojedinaca u rasponu od najbolje jedinice do najslabije ocjene šest. 

Dva su hrvatska nogometaša istrčala na travnjak i na utakmici Bayera i Energie Cottbusa, oba u redovima gostujuće momčadi. U susretu koji je završio bez pobjednika (1:1) Ivan Radeljić ocijenjen je četvorkom, dok je nešto bolje prošao Mario Cvitanović kojem je Kicker dodijelio 3,5.

Jurica Vranješ i njegov Werder slavili su protiv Wolfsburga (2:1), međutim, prema Kickeru, bivši hrvatski reprezentativac za to nije imao velike zasluge. Vranješ je na terenu proveo uvodne 64 minute dvoboja, a za svoj je nastup zaslužio 4,5.

U podjeli bodova između Hannovera i Arminije (1:1) na poziciji stopera nastupio je Andre Mijatović te je svoj posao odradio za zadovoljavajuću trojku.

Od Hrvata koji igraju u njemačkome nogometnom prvenstvu nastupio je i Ivan Rakitić, ali njegov ulazak u 93. minuti utakmice Hoffenheim - Schalke (1:1) bio je tek strateško oduzimanje vremena u kojem hrvatski reprezentativac nije ni dobio priliku da pokaže što zna i koliko vrijedi.

Petrić u njemačkoj momčadi kola
Nogometni portal Goal.com sastavio je idealnu momčad 17. kola njemačke Bundeslige. Mjesto u vršku napada pripalo je Mladenu Petriću.

Hrvatski nogometni reprezentativac odigrao je još jednu glavnu ulogu u pobjedničkoj predstavi svog HSV-a, što mu je donijelo mjesto među odabranima u Goalovu izboru.

“Petrić je ponovno bio strijelac pobjedničkog pogotka za Hamburg protiv Frankfurta, njegovim pogotkom glavom u 59. minuti HSV je osvojio sva tri boda. Osmi pogodak Hrvata u ovoj sezoni gurnuo je sastav Martina Jola na četvrto mjesto ljestvice pred božićne praznike”, piše portal specijaliziran za nogomet.

Inače, mjesto u napadu Petriću čini egipatski napadač Mohamed Zidan koji je došao u dortmundsku Borussiju upravo kao dio paketa u razmjeni prilikom koje je Petrić postao pojačanje hamburškog tima.

Sastav 17. kola Bundeslige u izboru portala goal.com:
Jaroslav Drobny - Benedikt Höwedes, Per Mertesacker, Lee, Daniel Ziebig - Tim Borowski, Mesut Özil, Sami Khedira, Cicero – Mladen Petrić, Mohamed Zidan

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije