Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wimbledon

Petra Martić ni u trećem dvoboju nije osvojila set protiv Lisicki

Petra Martić
AFP
25.06.2012.
u 18:07

Ruskinja Elena Vesnina pobrinula se za iznenađenje dana izbacivši peterostruku pobjednicu Venus Williams

Petra Martić prva je od petero hrvatskih predstavnika završila s nastupom na ovogodišnjem wimbledonskom turniru. Nju je u prvom kolu, prvi dan turnira, pobijedila Njemica Sabine Lisicki, 15. nositeljica, sa 6:4, 6:2. Bio je to njihov treći međusobni susret i treći poraz naše najbolje tenisačice (Petra još nije osvojila set).

Šest duplih - previše

Činjenica da je prije Wimbledona doživjela četiri poraza u nizu, učinila je 22-godišnju Njemicu ranjivom, ali to Splićanka nije znala iskoristiti. Istina, došla je do breaka u trećoj igri prvog seta, povela je nakon toga s 4:2, ali je potom izgubila 10 od sljedećih 12 gemova.

Martićevu u njezinu 30. ovogodišnjem susretu nije služio početni udarac, imala je samo 54 posto ubačaja prvog servisa i napravila šest dvostrukih pogrešaka. Nije to bilo dovoljno za lanjsku wimbledonsku polufinalisticu. Petra ne voli baš igrati na travi, ali je lani ipak bila u drugom kolu Wimbledona, što znači da je očekuje novi pad na WTA listi. A već je ovaj tjedan skliznula sa za nju najboljeg 42. na 45. mjesto. Očito je još sklona oscilacijama. Talenat je nedvojbeno tu, ali očekuje je još puno rada.

Najveće iznenađenje priredila je 25-godišnja Ruskinja Elena Vesnina, 79. tenisačica svijeta, izbacivši Venus Williams sa 6:1, 6:3. Amerikanka, doduše, već dulje vrijeme kuburi s ozljedama, ali od nje se očekivalo više na turniru koji je pet puta osvajala i u kojem je još tri puta igrala u finalu.

Đoković bez teškoća

Prvi reket svijeta Novak Đoković je sa 6:3, 6:3, 6:1, za nešto više od sat i pol igre, pobijedio bivšeg najboljeg tenisača svijeta Juana Carlosa Ferrera.

Važniji rezultati 1. kola - tenisačice: Stosur - Suarez 6:1, 6:3, Tatišvili - Tanasugarn 6:4, 6:2, Li - Pervak 6:3, 6:1, Rus - Doi 7:5, 6:3; tenisači: Gasquet - Kamke 6:2, 6:2, 6:2, Južnji - Young 4:6, 6:3, 6:2, 6:3, Tipsarević - Nalbandian 6:4, 7:6, 6:2, Benneteau - G. Müller 6:2, 7:5, 7:6, Žemlja - Goodall 6:4, 3:6, 7:6, 6:4, Verdasco - Wang 7:6, 6:4, 7:5.

Komentara 1

MI
miran
19:10 25.06.2012.

"... na turniru koji je pet puta osvajala i u kojem je tri puta igrala u finalu." ---------------------------------------------------------- Vrlo interesantno - pet puta ga osvajala a igrala tri puta u finalu! Recimo da bi bolje zvucalo: Igrala OSAM puta u finalu a pet puta ga osvajala!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije